dissabte, 28 d’abril de 2012

TARTA D'OBLEES














Ingredients:
Un paquet d'oblees
Crema pastissera
250 gr de mantega
250 g de crocanti
150 g de sucre glas
1 culleradeta de rom
50 gr de fideus de xocolata
Cireres en almívar


Prepareu una crema pastissera (es pot fer amb flam Potax o Royal). Deixeu refredar la crema i mestrestant, batiu la mantega amb el sucre fins que us quedi una pomada i afegiu una culleradeta de rom (portser conyac, wisky o bayle's)  un cop feta afegiu el crocanti.

Quan la crema sigui tèbia, uniu ambdues barreges. Poseu una oblea en el fons d'un motlle desmuntable de la mateixa mida, poseu 4 cullerades del farcimenti esteneu-lo bé, una altra oblea, i així successivament, acabant amb una capa del farcit (utilitzeu unes 14 o 16 oblees). Adorneu-la al  gust (fideus o encenalls de xocolata, cireres, crocanti, etc...)

NOTA: Aquesta tarta és millor que la prepareu d'un dia per l'altre.


TRUITA D'ALLS TENDRES














Ingredients:
1 manat d'alls tendres
1 ceba
5 ous
Sal
Pebre
Oli d'oliva


Netegeu els alls i la ceba. Talleu-ho en juliana i sofregiu a foc lent en una paella amb  una mica d'oli, sal i pebre.

Batiu el ous i afegiu els alls i la ceba ben potxada, remeneu bé i formeu la truita de la forma habitual.

PUDIN DE COCO (AL MICROONES)














Ingredients:
500 ml de llet
4 ous
100 g de coco ratllat
125 g de sucre
1 pal de canyella

1 pell de llimona
2 magdalenes
Caramel líquid


Caramelitzeu un motlle rectangular o bé amb el caramel líquid o amb 30 g de sucre i una cullerada d'aigua.

Poseu  la llet en un cassó, amb la canyella, el sucre i la pell de llimona, escalfeu sense que arribi a bullir. A continuació tireu les magdalenes esmicolades i el coco ratllat. Barregeu amb moviments suaus i aboqueu-lo dins del motlle.

Fiqueu-lo al microones durant uns 9 minuts, controlant de tant en tant la cocció punxant amb un escuradents i fins que surti sec.

Deixeu refredar i desmotlleu.


NOTA: Es pot acompanyar amb nata muntada.


dissabte, 21 d’abril de 2012

FARCELLETS DE COL














Ingredients:
1 Col 
350 gr. de carn picada mig de porc mig de vedella
300 gr. de bolets
1 Ceba no massa gran 
1 All
1 Cullerada de salsa de tomàquet 
Julivert
1/2 l. de beixamel
Formatge ratllat

Separeu les fulles de la col amb compte de no espatllar-les i les poseu en aigua bullint amb sal. Les deixeu bullir uns 5 minuts.

Fregiu els bolets en oli d' oliva, quan comencin a estar fregits hi afegiu la ceba tallada a trossets, l'all, el julivert i el tomàquet. 

A part, fregiu la carn picada i, quan està cuita, l' afegiu la barreja de bolets. Ho tritureu tot junt i lligueu la pasta amb una mica de beixamel.

Agafeu la col i hi traieu les parts del tronc més fortes, i formeu els farcellets amb una cullerada de farcit. Potser que la col estigui una mica espatllada, llavors haureu d' anar fent pedaços, embolicant el farcit i apretant una mica fins que us quedi bé. 

Disposeu els farcellets en una plata per anar al forn. Cobriu per damunt amb la beixamel i poseu formatge ratllat i trossets de mantega. Fiqueu-lo al forn fins que es dori. 

CROCANT














Ingredients:
Ametlla crua picada
Sucre
Aigua
Mantega

Poseu en una paella fonda l'ametlla i escalfeu-la poc a poc i sense deixar de remenar, tireu sucre fins que us quedi una mica coberta i continueu remenant.

Esquitxeu amb aigua, mulleu-vos només els dits.... removeu constantment, veureu que comença a bullir una mica i torneu a posar més o menys la mateixa quantitat de sucre, remeneu i torneu a esquitxar d'aigua.

Llavors veureu que comença a caramel·litzar-se i quan agafi el color torrat desitjat, esteneu-lo en una safata prèviament untada amb una mica de mantega, amb una forquilla aneu donant copets perquè no s'enganxin, quan es refredin ho podeu posar dins d'un pot de vidre... i ja teniu el crocant per a qualsevol tipus de postres.