dilluns, 30 de setembre de 2013

TRINXAT DE PATATES AMB FREDOLICS

Ingredients:
1kg 1/2 de patates
1 Kg de fredolics
Oli d'oliva
Sal
All
Julivert


Poseu les patates previament pelades i tallades amb aigua bullint i sal durant 20/25 minuts aproximadament i escorregueu-les deixant una mica d'aigua de la cocció.  Amb un trinxant, les trinxeu bé (podeu utilitzar una forquilla, una espumadora, etc.)

D'altre banda, poseu en una paella amb unes gotes d'oli els fredolics, deixaran anar aigua i heu de continuar la cocció fins que s'hagin begut la seva aigua. Seguidament afegiu abundant oli i fregiu-los durant uns minuts, afegiu una mica de sal i quan comencin a dorar-se una mica, tireu l'all i el julivert ben picats.

A continuació tireu els fredolics i tot l'oli de la paella a la cassola de les patates trinxades, doneu-los un parell de voltes i serviu calent.

NOTA: Podeu fregir unes tires de cansalada juntament amb l'all, el julivert i els bolets.

dilluns, 16 de setembre de 2013

CONFITURA DE CARBASSÓ
















Ingredients:
1 kg de carbassons amb la seva pell
500 gr de sucre
100 gr de sucre moreno
1 llimona

Renteu els carbassons i talleu-los a daus. A continuació, poseu-los en una olla amb els dos tipus de sucre, afegiu el suc de la llimona, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc lent durant 1 hora i mitja, remeneu de tant en tant.

Un cop hagi passat aquest temps, tritureu-ho amb la batedora i poseu-ho dins dels pots, tanqueu-los bé i poseu-los cap per avall fins que siguin freds, per tal que facin el buit.

NOTA: Podeu fer unes torradetes untades amb confitura i un tall de formatge de cabra pel damunt i gratinat.

Aquesta confitura és molt bona per acompanyar carn, ànec, pollastre, etc. 

dijous, 5 de setembre de 2013

PASTÍS DE CARBASSÓ AMB BACON


















Ingredients:
1 kg. de carbassó
2 cebes mitjanes
150 gr. de bacon
50 gr. de formatge ratllat

3 formatgets tipus "Caserio"
5 ous

4 cullerades soperes de llet
4 cullerades d'oli

Sal i pebre
Nou moscada


Trossegeu les cebes i els carbassons (sense pelar) a daus petits. Poseu-los en una paella amb l'oli i cuineu-los a foc suau fins que siguin tous (sense que es desfacin), salpebreu-los i poseu un polsim de nou moscada.

Quan estigui fet afegiu el bacon tallat a tiretes i afegiu el formatge ratllat i els formatgets. Remeneu-lo tot una mica fins que els formatges es desfacin.

Bateu els ous amb les 4 cullerades de llet i barregeu amb els carbassons.

Unteu el motlle amb margarina, i espolvoreu amb una mica de farina, aboqueu la barreja i poseu al forn al bany María a 200º , aproximadament una hora (feu la prova del escuradents).

Espereu que es refredi per desemmotllar, o almenys que estigui tebi per evitar que es trenqui.



NOTA: Aquest pastís podeu fer les variacions que us sembli, en comptes de bacó, es pot posar pernil, gambes, palets de cranc, etc...