dijous, 31 de juliol de 2014

ROTLLO DE TRUITA















Ingredients del rotllo d'espinacs:
3 ous
100 gr de formatge Philadelphia
100 gr de pernil salat
150 gr d'espinacs
Panses
Pinyons
Oli
Sal
Llavors de sèsam
Mantega desfeta


Ingredients del rotllo de salmó:
3 ous
100 gr de formatge Philadelphia
100 gr de salmó fumat
Cogombrets en vinagre
Un polsim d'anet
Unes quantes nous o avellanes
Mantega
Llavors de rosella


Feu les dues truites, bateu els ous amb una mica de sal, en una paella d'uns 24 cm. poseu una mica d'oli i bolqueu els ous batuts i els deixeu coure primer d'una banda i després per l'altre però sense doblegar-la, fent-la com unes crêpes. Heu de procurar que no es daurin massa, així serà mes fàcil embolicar-les i estaran mes sucoses.

Poseu-les cadascuna en un plat i deixeu que es refredin completament. 


Comenceu amb la primera, la de salmó,col·loqueu-la sobre paper film i empleneu-la. No es cobreix tota la truita cal deixar un dels extrems lliures de farcit.



Primer unteu amb el formatge. Trossegeu un o dos cogombrets, i un parell de nous o 4 avellanes i les escampeu per sobre del formatge, espolvoreu amb una mica d'anet. Col·loqueu damunt les rodanxes de salmó fumat i ho cobriu de nou amb una mica més de formatge i anet.


Enrotlleu la truita amb l'ajuda del paper film girant els extrems com si fos un caramel, estrenyent-ho perquè quedi ben tancat. Ho fiqueu en la nevera i la deixeu un mínim de 3 hores, si és per l'endemà ho podeu deixar tota la nit. Ho traieu, li lleveu el plàstic i talleu els extrems per igualar-los

Per a la cobertura prepareu dos plats, en un poseu un parell de culleres de mantega que haureu fos en el micro i en l'altre les llavors de rosella, Passeu el rotllo per la mantega i després per les llavors estrenyent perquè s'impregni bé. Talleu en rodanxes i serviu.

Per preparar els rotllos d'espinacs solament varia el farcit; podeu utilitzar-les fresques o congelades, les bulliu, les passeu per una paella amb una mica d'oli amb les panses els pinyons i una mica de crema de llet. Poseu una capa d'espinacs, una rodanxa de pernil i per damunt una altra capa d'espinacs.  Igual que abans.. el film.. la nevera..  Passeu el rotllo per la mantega i després per les llavors, en aquest cas de sèsam. Talleu en rodanxes i serviu.


diumenge, 13 de juliol de 2014

MACARONS















Ingredients:
125 gr ametlla molta
65 gr de sucre normal
250 sucre glas
100 gr de clares envelllides
25 gr de cacao
Colorants alimentaris

Buttercream de vainilla
125 gr mantega (preferiblement Cadí)
160 gr de sucre glas
1 sobre de sucre de vainilla
2 cullerades de llet
1 cullerada de Gran Marnier

Abans de començar us haig de parlar sobre les clares d'ou. Les clares han d'estar uns tres o quatre dies a la nevera dins d'un bol tapat amb paper film i foradat, per tal que es facin velles i perdin la humitat que tenen, això es fonamental per fer els macarons. Per muntar-les s'ha de fer a temperatura ambient, per tant traieu-les de la nevera un parell d'hores abans, jo les vaig deixar tota la nit.

El primer que cal fer és tamitzar les ametlles juntament amb el sucre glas, per tal que quedi ben fi i sense grumolls. Reserveu.















Comenceu a muntar les clares, i quan comencin a formar-se bombolles, afegiu el sucre poc a poc, les clares estaran llestes en el moment en que donant la volta al recipient aquestes no caiguin.

A continuació barregeu tots els ingredients, d'una sola vegada, amb l'ajuda d'una espàtula, i de forma manual, aneu barrejant amb moviments envolvents. Us ha de quedar una pasta fina i lluent. Ara és el moment de utilitzar els colorants, seguiu les instruccions del fabricant i doneu-les els colors que vulgueu. (Si les voleu de xocolata, afegiu a la massa uns 25 grs de xocolata en pols)





















Quan la massa estigui llesta, ompliu una màniga pastissera i utilitzeu una boquilla del núm. 8 rodona.
Feu els macarons sobre la safata de forn, que abans haureu cobert amb paper de cuina antiadherent, i els deixeu-los reposar 30 minuts o fins que al tocar-los amb el dit estiguin secs.



Preescalfeu  el forn a 135ºC, i fiqueu-los al forn durant 15-20 minuts a mitja alçada.


















Quan estiguin fets els deixeu refredar en la safata i els desenganxeu. Solen desenganxar-se del paper sense cap problema, però si en aixecar-los amb la mans veieu que no es deixen anar, passeu-los un ganivet per sota.



Buttercream de vainilla

Barregeu la mantega a temperatura ambient amb la resta d'ingredients i bateu amb les varilles  elèctriques fins que us quedi una textura de pomada.



Agafeu els macarons i ompliu-los amb la buttercream.

NOTA: Es poden farcir amb  ganache de xocolata. (Cliqueu per veure la recepta)