diumenge, 29 de març de 2015

TIRAMISÚ SENSE OU



















Ingredients:
500 grs de nata per muntar
250 gr de formatge mascarpone 
85 g de sucre llustre
1 sobre sucre vainilla optatiu
Bescuits de soletilla o pa de pessic normal 
1 tassa i mitja de cafè fred barrejat amb tres cullerades d'Amaretto o de conyac
Cacau en pols

Munteu la nata i afegiu el sucre llustre i el sucre de vainilla, afegiu el formatge mascarpone i bateu bé amb la batedora de varetes.

En un motlle desmotllable o amb l'ajuda d'un aro, poseu una capa de soletilles o de pa de pessic tallat en tres, i suqueu amb el cafè. A sobre, poseu la crema i damunt cacau empolvorat amb l'ajuda d'un colador. Torneu a repetir fins acabar l'última capa amb la crema i empolvorada amb cacau.

Deixeu-lo reposar unes dos hores com a mínim dins la nevera.

diumenge, 22 de març de 2015

VERAT A L'ALL CREMAT I VERMUT
















Aquesta recepta la vaig veure en el blog de la Marta del blog Cuina Diari http://cuinadiari.blogspot.com.es/2015/03/verat-lall-cremat.html
Em va semblar una bona idea fer una versió d'All Cremat amb verat, aprofitant el vermut que em van obsequiar a Reus a la trobada de gastroblocaires que va organitzar la meva amiga Glòria Mohedado del blog No tot són postres a la cuina http://nototsonpostres.blogspot.com.es/.

Ingredients per a 6 persones:
5 verats tallats a rodanxes nets i sense el cap
6 trumfes mitjanes (a la Cerdanya diem així a les patates)
600 ml caldo de peix
Oli d’oliva
1/2 cabeça d’alls
2 llesques de pa
2 fulles de llorer
24 ametlles crues
2 nyores
3 tomàquets de pera
75 ml de vermut Miró
Sal

Peleu els alls talleu-los fregiu-los amb un bon raig d’oli d’oliva fins que siguin ben daurats i fins i tot al punt que comencen a esfosquir-se. 













Traieu-los i  poseu-los al got de la batedora.

A continuació talleu les nyores per la meitat i traieu les llavors.

En el mateix oli  fregiu les llesques de pa, el llorer, les ametlles i les nyores. Un cop fregit, afegiu-lo al got juntament amb els alls.













Finalment fregiu una mica els tomàquets tallats per la meitat i afegiu-los també al got.













Comenceu a picar i agregueu el vermut . 













Us quedarà una salsa tipus romesco. Reserveu.













Tot seguit, peleu les trumfes. Poseu-les a la cassola i fregiu-les durant 8 minuts aproximadament en el mateix oli de la picada , remenant de tant en tant.













Cobriu-les el caldo de peix i en el moment que bulli, tireu la picada i saleu.













Deixeu coure a foc suau durant 10-15 minuts o fins que les patates estiguin gairebé fetes
.












Per últim poseu el peix tallat a rodanxes i deixeu-lo uns 6-7 minuts fent el xup-xup. 













Nota: Podeu utilitzar un altre tipus de peix com l'orada, llobarro, corball, lluç, rap, amb llagostins o gambes, o inclús amb carn de conill o pollastre.

dijous, 12 de març de 2015

ARRÒS INTEGRAL AMB ESPINACS


















Ingredients per a 4 persones:
300 grs d'arròs integral Nomen 
1 ou per persona
300 grs d'espinacs frescs
1 ceba
2 tomàquets
2 dents d'all
1 culleradeta de sucre
Caldo de verdures o pollastre
Oli
Sal
1 culleradeta d'orenga
Primerament amb una mica d'oli feu un sofregit amb la ceba, els grans d'alls picats i quan estigui ben fet, tireu el tomàquet que haureu ratllat prèviament, tireu una culleradeta de sucre, saleu i tireu una culleradeta d'orenga.
D'altra banda escaldeu els espinacs i escorregueu-los, a continuació barregeu-los amb el sofregit i doneu-les unes voltes.
Coeu l'arròs amb el caldo, segons el temps indicat en el paquet i quan sigui cuit barregeu-lo amb els espinacs i el sofregit.
Finalment fregiu els ous i acompanyeu-los amb l'arròs.
També podeu barrejar els ous amb l'arròs com un remenat.
NOTA: Els espinacs poden ser congelats. 

diumenge, 8 de març de 2015

BUNYOLS D'OLIVES I ANXOVES
















Aquesta recepta l'he fet arrel que la meva amiga Anna,del blog M'Agrada Cuinar, la va penjar al seu blog. 
He fet algun canvi, adaptant-lo a la meva manera de fer els bunyols i aprofitant ingredients que tenia en aquests moments. Moltes gràcies Anna!!! per compartir com sempre les teves receptes. 
Aquí teniu el link dels bunyols de M'agrada Cuinar:




Ingredients:
75 grs d'olives negres sense pinyol
75 grs d'olives farcides d'anxova
1 llauna petita d'anxoves
1 ceba petita
2 grans d'alls
1/2 pebrot escalivat
1 culleradeta de julivert 
2 ous
1/2 got de llet
5 cullerades de farina
1 culleradeta de llevat en pols
Oli de gira-sol 

Talleu ben petit les olives negres i blanques, el pebrot escalivat i les anxoves. 











A continuació, piqueu la ceba juntament amb els alls i sofregiu amb una mica d'oli.











Un cop estigui fet, afegiu la resta d'ingredients i barregeu una mica.











A continuació separeu els rovells de les clares i reserveu aquestes muntades a punt de neu.

Afegiu el dos rovells d'ou, el mig got de llet i el julivert, remeneu-lo bé.











Aboqueu la farina juntament amb el llevat i barregeu tota la massa. Finalment tireu les clares muntades i remeneu de dalt a baix per tal que no us baixi la massa.











Fregiu en una paella amb abundant oli calent, fins el punt que us quedin daurats.

NOTA: Tal i com ens aconsella l'Anna, deixeu-los reposar. Són uns bunyols que es poden preparar amb antelació, ja que són més bons freds que calents.