dilluns, 28 de novembre de 2016

MAGDALENES I CAKE DE MANDARINES AMB GLACEJAT DE MANDARINES I XOCOLATA




















Ingredients:
4 mandarines
3 ous
250 g de farina integral
200 g de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
100 ml de llet
100 ml d'oli d'oliva 0,4º
15 gr de llevat Royal
50 g de llavors de xocolata
140 g de sucre glass
4 pastilles de xocolata negra per a cobertura

Mantega per engreixar el motlle o spray

Primer de tot, preescalfeu el forn a 180º.

A continuació, poseu dins el got de la picadora 3 mandarines amb la seva pell, traient les llavors si en tenen, i la part més blanca de la pell, per tal que no ens amarguin. Tritureu-les fins que us quedin ben picades.

Seguidament afegiu el sucre, l'oli, els ous i la llet. Barregeu-ho bé amb l'ajuda d'una batedora elèctrica.

D'altra banda, barregeu la farina amb el llevat i aboqueu-ho amb els ingredients anteriors, procurant que us quedi tot ben integrat. A continuació afegiu les llavors de xocolata i aboqueu la mescla dins els motlles prèviament untats amb mantega o amb l'spray anti adherent. i enforneu durant 30 minuts, depenent de cada forn. Com de costum, feu la prova de l'escuradents, si quan punxeu us surt sec, traieu-lo del forn, sinó deixeu-lo uns cinc o deu minuts més.

Espereu que es refredi una mica per desmotllar-lo.

Glacejat:
Expremeu la mandarina restant i barregeu el suc amb 140 g de sucre glass, remeneu bé fins que us quedi una pasta ni molt espessa, ni molt líquida. Tireu-la per sobre del cake i/o les magdalenes i un cop estigui ben seca, desfeu al microones o al bany Maria la xocolata i amb l'ajuda d'un cullera decoreu pel damunt del glacejat.



divendres, 18 de novembre de 2016

PASTAFROLA



Ingredients:
1 ou sencer
1 rovell d'ou
400 g de farina
200 g de sucre
200 g de mantega Cadí
1 cdta d'essència de vainilla
Ratlladura d'una llimona
1 cdta. de llevat Royal
1 polsim de sal
400 g de condonyat
1 cullerada d'aigua


Per a la massa, bateu la mantega amb el sucre fins arribar al punt de pomada. Afegiu l'ou i el rovell fins que quedin ben integrats.

Incorporeu la ralladura de llimona i l'essència de vainilla i integreu amb moviments envolvents.

Afegiu el ingredients secs, prèviament barrejats (farina, Royal i sal) i comenceu a incorporar-los amb la barreja anterior. Millor que ho feu directament amb les mans i damunt del marbre.


No heu d'amassar la pasta, només que us quedi ben lligada.


A continuació tapeu la massa i fiqueu-la a la nevera durant mitja hora. 


Passat aquest temps, trenqueu la massa amb les mans i torneu-la a integrar per tal de donar-li una mica de calor i poder-la estirar fàcilment.


Dividiu-la en dues parts desiguals (1/3 i 2/3). Reserveu el terç.

Estireu els 2/3 a 3 mm de gruix i folreu un motlle de 26 cm.















Pel farciment, escalfeu el codonyat al bany María amb una cullerada d'aigua i oporto, o bé al microones, remeneu fins que us quedi una pasta. Deixeu-la refredar una mica i farciu la pasta.



















Per fer les tires, estireu el terç de massa reservat i talleu tires d'un centímetre d'ample i entrellaceu-les entre elles, per tal de que us quedi una reixa, pegant a les vores amb una mica d'aigua.















Podeu pintar la massa amb ou (opcional)


Coeu al forn mitjà uns 30/40 minuts aproximadament a 180 ºC















NOTA: Un cop treta del forn, la podeu pintar amb gelatina d'albercoc.

Bon profit!!!