dimarts, 6 de desembre de 2016

COCA DE VIDRE DE PIPES

Ingredients:
150 g de pipes pelades i salades
100 g de sucre
1 sobre de sucre de vainilla
1 ou

Preescalfeu el forn a 180º.

En un bol bateu l'ou, seguidament incorpereu els sucres i les pipes salades i barregeu bé.

  
Esteneu la massa sobre un paper de forn, doneu-li la forma desitjada i enforneu a 180º a dalt i a baix  durant 10/15 minuts o fins que us quedi ben rossa.
















Quan es refreda, queda cruixent com si d'una coca de vidre es tractés.


















diumenge, 4 de desembre de 2016

CREMA DE GAMBES AMB NIU D'ALGA WAKAME I OU POCHÉ



















Amb aquesta recepta, participo en el concurs de Gastronosfera, el qual consta en elaborar una recepta utilitzant alguns dels ingredients que proposen a la imatge d'abaix, més un ingredient ocult que aparareix en algun moment, mentres es navega per la página de Gastronosfera












Ingredients:
300 g de gamba vermella
1 l de brou de peix
80 g d'arròs
100 g d'api
1/2 copa de coñac
200 g de tomàquet tamitzat
200 g de ceba
2 porros petits
2 pastanagues petites
200 g de mantega
200 g de nata
Alga Wakame
Tomàquet sec amb oli
Succedani de caviar vermell i negre
Sal
Pebre
Gingebre en pols o ratllat
1 ou poché

Saltegeu per la paella les gambes amb la meitat de la mantega, flamejar-les i reservar-les.
En una cassola amb la resta de mantega, ofegueu les verdures trossejades. Després afegiu les gambes flamejades, el tomàquet i el brou de peix. Salpebreu.
Deixeu-lo coure durant mitja hora, i a continuación tireu l'arròs i deixe-lo fins el punt que quedi molt cuit.
Tritureu-ho tot i passeu-lo per un colador xinès, torneu-lo a posar al foc i finalment tireu la nata.
Elaboració del niu d'alga:
Hidrateu en aigua l'alga i folreu un motlle petit amb ella. Piqueu el tomàquet sec amb oli i farciu fins a la meitat el niu. Poseu una gamba pelada prèviament marcada a la panxa i ratlleu una mica de gengibre pel damunt.
Elaboració de l'ou poché:
Talleu un quadrat de 20 cm de film transparent i pinteu-lo amb una mica d'oli. Folreu un got petit o tassa. Trenqueu l'ou i poseu-lo damunt del film salpebreu al gust i tanqueu-lo amb l'ajuda d'un fil de cuina. Coeu-lo en aigua bullint durant uns 4 minuts aproximadament.
Passat aquest temps fiqueu-lo en un bol d'aigua freda per tallar la cocció. Seguidament traieu-lo del film amb molta cura.
Munteu el plat amb la crema de gambes, poseu al mig el niu d'alga i l'ou poché i decoreu el plat amb una mica de succedani de caviar vermell i negre i unes gotes d'oli de gamba que prèviament haureu fet triturant els caps i afegint oli d'oliva verge.