dimarts, 31 de maig de 2011

ROSTIT DE FESTA MAJOR



Ingredients:
1 pollastre gros (de pagès)
2 botifarres crues
1 copa de vi ranci
2 cebes petites
1 cabeça d'alls
1 tomàquet de penjar o tomacó
1 fulla de llorer
Orenga, sajolida, farigola
Sal, pebre negre
1 trosset de canó de canyella
Prunes, pinyons
Oli o llard (o meitat i meitat)
1 cullerot d'aigua

Poseu una cassola de terrissa al foc amb oli o llard (o una barreja d'ambdós) i feu-hi rossejar el pollastre, tallat a quarts (o a vuitens) salat i empebrat, així com les botifarres, si voleu, punxades (hi ha qui no ho fa).


Afegiu-hi les cebes pelades però senceres, la cabeça d'alls sencera, el tomàquet, el tros de canó de canyella i feu-ho rossejar. Posar també 1 fulleta de llorer, orenga, sajolida, farigola. Tireu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir.


A continuació hi afegiu un cullerot de brou, tapeu la cassola i manteniu-ho fent xup-xup durant almenys una hora (si el pollastre és de pagès) afegint-hi, si cal, una mica d'aigua o brou, millor calents.

Afegiu les prunes i pinyons. Quan sigui cuit, talleu les botifarres a talls i serviu-ho.


Podeu substituir el vi ranci per una altra mena de vi o d'aiguardent (brandi, rom, etc.).

Aquest rostit encara guanya menjat l'endemà, fred o calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada