AJOARRIERO CONQUENSE



Ingredients:
1/2 kg. de bacallà
1/2 kg. de patates
4 cullerades de pa ratllat
2 ous cuits
Julivert
Un rovell d'ou
3 dents d'all
½ litre d'oli d'oliva

Poseu el bacallà a desalar de 24 hores abans de la realització del plat, canviant l'aigua dues vegades al dia. El bacallà s'ha de col•locar a desalar amb la pell cap amunt.

Poseu a coure el bacallà, les patates i els ous.

Amb la patata cuita i amb el brou de la cocció feu un puré clar.

Netegeu el bacallà i esmicoleu-lo.

Piqueu els ous durs i el julivert.

Piqueu en un morter els 3 dents d'all i poseu-los en un recipient amb el rovell d'ou. Bateu-lo amb una espàtula, agregant després el pa ratllat i el puré de patates.
Deixeu-lo reposar durant deu minuts, i a continuació, tireu l'oli a poc a poc batent-lo.


Afegiu després el bacallà i els ous cuits picats.

Serviu-lo fred i acompanyeu-lo amb unes torradetes.

Comentaris