PAELLA













Ingredients:
150 grs. de calamars
8 Gambes grosses
4 Escamarlans grans
1/2 Kg. de musclos
Una cullerada de pebre dolç
300 grs. d’oli d’oliva
8 cullerades de tomàquet ratllat o triturat
Safrà o colorant alimentari groc
600 grs. d’arròs
2 o 3 grans d’all
Brou de peix, aproximadament, el doble de brou que d’arròs

Trossegeu la sèpia i els calamars en quadrats d’uns 2 cm. Poseu l’oli a escalfar i saltegeu les gambes i els escamarlans durant un minut, traieu-les i reserveu-les.

A continuació, incorporeu la sèpia i els calamars i ho sofregiu fins que comenci a prendre un lleuger color daurat. En aquest instant, afegiu-hi el tomàquet i dos grans d’all picats molt fins i ho sofregiu bé, fins que comenci a fer-se obscur. Aleshores, hi poseu el pebre dolç, ho remeneu tot i hi incorporeu l’arròs.

Tot seguit, hi afegiu el brou bullint, mig all picat molt fi i deixeu bullir el conjunt a foc viu. Als deu minuts de cocció, hi col·loqueu les gambes, els escamarlans i els musclos per damunt i ho deixeu coure 5 minuts més fins que el brou s’evapori per complet.

Hi ha qui al sofregit hi afegeix mitja ceba picadeta. El millor per fer el brou són raspes i caps de rap, peix de roca i peix de platja, galeres i crancs. Amb trenta minuts de cocció és suficient. Al brou se li pot afegir una ceba i un tomàquet, o una fulla de llorer. Com més gustós sigui el brou, més gustosa serà la paella.

Comentaris