dimarts, 1 de març de 2011

PA CASOLÀ



Ingredients:
500 gr de farina de força
300 gr d'aigua
10 gr de sal
10 gr de llevat fresc o 2 gr de llevat sec
Una culleradeta de sucre moré
Un raig d'oli de girasol

Poseu dins un bol la farina i feu un forat al mig. Poseu el llevat amb una mica d'aigua tèbia fins que quedi ben desfet i tireu-lo dins del forat. Afegiu la sal, el sucre i el raig d'oli. Amasseu bé fins que tingueu una massa totalment elàstica. Deixeu-la reposar entre 1 i 2 hores.
Passat aquest temps, agafeu la massa i amasseu-la per desgassificar-la i doneu-li forma. Si voleu fer un pa rodó, feu-li un tall en forma de quadrat. Si voleu fer un pa de barra, feu-li uns talls en diagonal.

Deixeu-lo repossar fins que el seu tamany s'hagi doblat, a continuació fiqueu-lo dins del forn, prèviament escalfat, durant 45 minuts a 230 º.
Nota:
Dins del forn fiqueu un recipient amb aigua, ja que aquesta farà que el pa agafi la humitat que necessita i la crosta us quedarà ben cruixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada