divendres, 22 d’abril de 2011

CIGRONS AMB BACALLÀ













Ingredients:
1 kg de cigrons de bona qualitat
1 peça de bacallà per cuinar
8 trossos de bacallà de 60 grs.
1 nyora o 1 cullerada de pebre vermell
1 fulla de llorer
1 cap d'all
1 ceba mitjana
1 tomàquet
8 ametlles
2 ous durs
1 kg d'espinacs
Sal i oli d'oliva

La nit anterior poseu els cigrons en aigua amb sal. El bacallà 24 hores en remull a la nevera, canviant l'aigua 3 vegades durant aquestes 24 hores.

Poseu a coure els cigrons amb el cap d'all, la fulla de llorer i el tomàquet sencer. Quan faltin uns 20 minuts poseu el bacallà de cuinar a trossos i també els trossos de llom de bacallà.

En una paella a part sofregiu la ceba, fins que us quedi transparent, també s'afegiu-li una cullerada sopera rasa de pebre vermell o la nyora prèviament hidratada, apartant la paella del foc perquè no se us cremi el pebre vermell i tireu-ho a l'olla dels cigrons.

Netegeu els espinacs bé i s'escaldeu en aigua bullint, després ho afegiu a l'olla.

Fregiu una llesca de pa i les ametlles, i coeu els ous. Els rovells cuits es posen a la batedora juntament amb les ametlles, el pa fregit i el tomàquet que heu posat juntament amb els cigrons, i una mica de brou de l'olla.  Tritureu-lo tot i després ho poseu  a l'olla. Prova de sal per si cal posar-li, depèn del bacallà (si cal no es posa fins al final)

7 comentaris:

  1. Respostes
    1. Perdona, Joan. Tens raó, la nyora és optativa i es posa en lloc del pebre vermell.
      Ara ho rectifico. Gràcies per la puntualització.
      Una abraçada

      Elimina
    2. Gràcies a tu, es una recepta genial! Visc a Cerdanya i mai l'havia tastat. Bon any i bona cuina!

      Elimina
  2. També et volia comentar que l'he fet amb un bacallà de retalls molt econòmic i gustós que compro a meitat de preu a una coneguda botiga de congelats.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies, Joan. Ho tindré en compte.
    Una braçada

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies, Joan. Ho tindré en compte.
    Una braçada

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies, Joan. Ho tindré en compte.
    Una braçada

    ResponElimina