MAKI SUSHI




Ingredients:400 grams d'arròs de gra curt
Vinagre de sushi (sushizu)
Wasabi
200 grams de salmó
200 grams de tonyina
1 cogombre petit tallat a tiretes d'uns cinc centímetres
Alga nori
Gingebre marinat
Salsa de soja
Preparació de l'Arròs:
Renteu bé l'arròs fins que l'aigua surti neta, poseu per cada tassa d'arròs, una tassa d'aigua. Poseu-lo a foc mig fins sense tapar fins que comenci a bullir. Després, tanqueu hermèticament l'olla, i cuineu-lo a foc alt durant dos minuts. Apagueu el foc i deixeu-lo reposar uns quinze minuts. És fonamental que durant tot aquest procés no retireu mai la tapa de l'olla.
Quan estigui ben cuit, traieu la tapa i deixeu-lo refredar durant quinze minuts. A continuació, col•loqueu l'arròs en un recipient que no sigui metàl•lic. De seguida, remeneu l'arròs amb una espàtula o cullera de fusta perquè els grans se separin. Després, afegiu-li un raig vinagre de sushi i d'aquesta manera, l'arròs queda humit i enganxós. Mentre feu això, és necessari que una altra persona s'encarregui de ventar l'arròs, així s'acaba de refredar, se separen del tot els grans i adquireix una tonalitat brillant.

Nota: si nó teniu vinagre de sushi, ho podeu preparar amb cinc cullerades de vinagre, cinc cullerades de sucre i tres culleradetes de sal. Després, s'escalfa el vinagre, i es dissolen el sucre i la sal.
Preparació del Maki Sushi:
Després de preparar l'arròs, col•loqueu una làmina de l'alga nori sobre paper encerat o paper film (jo utilitzo l'estoreta de bambú).

Posteriorment, es distribuïu l'arròs sobre l’alga i deixeu una franja de dos centímetres al voltant. Per manipular l'arròs us aconsello que tingueu les mans i els estris mullats en aigua freda. Després, col•loqueu una petita quantitat de wasabi en el centre de l'arròs, i després poseu el cogombre i els peixos (salmó i tonyina) tallats a tires damunt el wasabi. Enrotlleu l'alga amb fermesa i talleu el rotlle en rodanxes de dos dits de grossor amb un ganivet ben afilat i mullat en aigua.

Per servir s'acompanyeu-lo amb la salsa de soja, el gingebre marinat i si es desitja més wasabi.

Comentaris