dilluns, 2 de febrer de 2015

PANACOTA
















Ingredients:
500 grams de nata per muntar

300 grs de llet
100 grams de sucre
Un sobre de sucre de vainilla
6 fulles de gelatina neutra
Unes gotes de rom (opcional)

Xocolata desfeta
Encenalls de xocolata
Oli

Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda.

Poseu la nata, la llet, el sucre i el sobre de sucre de vainilla en un cassó a foc lent i remeneu durant cinc minuts. Quan estigui calent, però no bullint, afegiu les fulles de gelatina escorregudes.

Deixeu a foc suau, removeu. Afegiu el licor (opcional). Unteu els motlles amb una mica d'oli amb l'ajuda d'un pinzell, per tal que es pugui desmotllar fàcilment. A continuació aboqueu la barreja i poseu-lo a la nevera un mínim de quatre hores.

Per emplatar-lo, passeu el motlle per aigua calenta amb la precaució que no us entri aigua dins del motlle, d'aquesta manera us serà molt més fàcil de desmotllar. Adorneu amb la xocolata calenta i encenalls xocolata.

NOTA: També podeu acompanyar-lo en comptes de xocolata, amb caramel líquid,  o sirope de maduixa amb fruites vermelles, confitures, etc.

2 comentaris: