dilluns, 30 de maig de 2011

CREMA D’ALL ESCALIBAT


Ingredients:
40 dents d'all
4 cullerades de mantega o oli
Sal i pebre
2 cullerades cullerades de mel
3 cebes grans picades
3 patates
1 branqueta de farigola
1 fulla de llorer
3 tasses (750 ml) de brou de pollastre
250 ml de crema de llet

Peleu els alls i fiqueu-los en una font per anar al forn, poseu les cullerades de mantega o bé d'oli, i salpebreu-lo. Poseu-lo al forn durant 15-20 minuts o fins que l'all estigui tendre i daurat fins a la meitat, aneu removent la cocció.

Barregeu la mel amb 12 dents ja cuits i reserveu-los per adornar. En una casserola gran i amb una mica d'oli barrejat amb mantega, poseu la ceba picada fins el punt que quedi ben potxada. Agregueu les patates, la farigola, el llorer i la resta de dents d'all rostits i ofegueu-ho tot durant 5 minuts a foc mitjà.

Afegiu-hi el brou i la crema de llet, quan comenci a bullir, reduiu el foc i cuineu-lo a foc lent, fins que quedi la patata tendre.

A continuació tritureu-lo fins que quedi una crema fina.

Adorneu amb els alls reservats, unes herbes aromàtiques i una raig d'oli d'oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada