dissabte, 14 de maig de 2011

PATATES HASSELBACK




Ingredients:Patates
Oli
Sal
2 grans d'all
1 culleradeta d'orenga
1 culleradeta de julivert sec
2 claus
1/2 culleradeta de pebre negre
1 fulla de llorer
Una mica de pebre vermell dolç
2 escalunyes


Renteu bé les patates. Realitzeu els talls (jo utilitzo el truc dels palets xinesos). Poseu la patata entre dos escuradents i talleu-la amb un ganivet ben esmolat, feu fines rodanxes d'un extrem a l'altre de la patata. Els palets fan de límit perquè els talls no arribin a la base de la patata i es conservi la seva forma.

Preescalfeu el forn a 200-225º.

Unteu-les amb una mica d'oli d'oliva, poseu entre alguns dels talls unes fulles de llorer. Saleu-les al gust, regueu-les amb una mica més d'oli d'oliva i fiqueu-les al forn.

Passats uns 30 minuts, retireu-les i prepareu una picada amb les escalunyes, el pebre negre, l'orenga, els alls, el julivert i els claus. Introduiu la barreja entre alguns talls de les patates
.

Aprofiteu per banyar-les amb l'oli de la safata, o si ho preferiu, poseu sobre elles uns daus de mantega.

Torneu a ficar-les al forn fins que estiguin ben daurades. El temps dependrà de la mida de les patates, de tota manera, poden agradar més tendres o més seques i cruixents, així que fes-al teu gust. Quan les retireu del forn, tireu una mica de pebre vermell pel damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada