dissabte, 14 de maig de 2011

SOPA DE CEBA GRATINADA



Ingredients:
400g de cebes
1 litre i mig de brou (de carn o pollastre)
25g de mantega
3 cullerades soperes vi blanc sec o cervesa
Llorer
Branca de farigola per perfumar
Sal i pebre negre
4 o 5 rodanxes de pa lleugerament torrades
100g de formatge gruyère (o emmental) ratllat

Peleu i talleu les cebes en làmines fines. Escalfaeu la mantega en una cassola i afegiu-hi la ceba, cuinar fins que quedi transparent . Incorporeu la farina i cuineu barrejant-ho durant 1 minut.

Afegiu el brou i el vi, les herbes, la sal i el pebre.

Baixeu el foc al mínim i deixeu-lo amb l'olla semi oberta durant 20 minuts.

Preescalfeu el forn amb el grill (250º-270º).

Mentrestant, torreu les llesques de pa y prepareu una sopera resistent al foc . Afegiu la sopa i col•loqueu damunt les rodanxes de pa i escampar tota la superfície amb el formatge ratllat.

Poseu-lo al forn i gratineu entre 5 i 8 minuts, segons es prefereixi més o menys gratinada.
NOTA: Damunt del pa podeu posar-hi un ou i coure-ho al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada