dissabte, 17 de setembre de 2011

ARRÒS NEGRE














Ingredients:
400 gr. de sípia
Un pebrot vermell o verd
Una ceba
5 tomàquets madurs
100 cc. oli d'oliva
150 cc. vi blanc sec
400 gr. d'arròs bomba (ideal l'arròs de Calasparra)
3 grans d'all
12 llagostins pelats
Sal
Julivert
Una mica més d'un litre de brou de peix-fumet
2 bossetes de tinta de calamar

En una cassola de fang o paella escalfeu l'oli i poseu la sípia tallada, quan comenci a daurar-se afegiu la ceba picada, fins que us quedi transparent.

Afegiu  el pebrot picat. Remenu de tant en tant fins que estigui tot molt daurat. Afegiu llavors els tomàquets pelats i picats molt fins. Deixeu que es vagin concentrant els sucs, afegint una mica d'aigua o brou de peix perquè el sofregit us quedi perfecte i tot molt tendre.
Tireu llavors l'arròs, ofegant-lo 2 minuts a foc viu sense deixar de remenar. Regueu amb el vi i deixeu que  s'evapori l'alcohol una mica. Cobriu amb el brou calent i portau-lo a ebullició.
Piqueu  els alls en un morter amb una mica de sal i julivert i afegiu aquesta picada, juntament amb la tinta del calamar i els llagostins pelats, coeu-lo a foc viu uns 10 minuts i després a foc molt lent durant 5 minuts més. Tapeu la paella i deixeu-lo reposar 3 minuts.
NOTA: Si voleu es pot afegir unes cloïsses o musclos. Acompanyeu el plat amb un bon all i oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada