dijous, 13 de febrer de 2014

AMETLLES GARRAPINYADES






















Ingredients:
Una tassa d'ametlles crues
Una tassa de sucre
1/2 tassa d'aigua
1 raig d'anís

En una paella de base  o cassola poseu les ametlles, el sucre, el raig d'anís i l’aigua. Coeu primer a foc viu, aneu remenant tota l’estona (amb una cullera de fusta), abans que l'aigua s'evapori, començaran a petar, en aquest moment us quedarà una altra vegada el sucre i l’ametlla per separat (aquestes queden com enfarinades), no deixeu de remenar.

Baixeu una mica el foc i fora del foc continueu remenant. És en aquest moment quan començarà a caramel·litzar el sucre i a adherir-se a l’ametlla. Torneu a ficar-les al foc fluix i haureu acabat quan tot el sucre s'hagi adherit a les ametlles.

Aboqueu-les damunt del marbre i separeu-les, sempre n'hi ha que s'enganxen, separeu-les amb l'ajuda d'una espàtula i cullera.

Deixeu-les refredar i guardeu-les en un pot que tanqui bé.

1 comentari:

  1. Holaaaaa, m'encanten!!!!
    Jo també garrapinyo les avellanes.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina