TARTA DE POMA SENSE BASE
















Ingredients:
1 got de llet
1 got de farina
1 got de sucre
2 ous
1 kg de pomes reinetes

1 ratlladura de llimona
1/2 sobre de llevat "Royal"
75 grs de sucre
75 grs de brandy

 

Unteu un motlle de 26 cm. amb mantega i espolvoreu-lo amb farina, reserveu.

Peleu i talleu en quadradets les pomes menys una que guardareu per decorar la superfície del pastís. En un bol afegiu els talls de poma amb els 2 ous, la llet, got de sucre, la farina barrejada amb el llevat, la pell de la llimona ratllada i bateu-lo amb la batedora. Us quedarà una barreja espessa que posareu al motlle que teníeu reservat.

Peleu la poma reservada per decorar, talleu en quatre quarts i filetegeu-la. Jo vaig posar les làmines des de la part superior del pastís fins al centre.

Poseu-lo al forn a 180 º C durant 1 hora i un quart. Traieu el pastís del forn. Feu un almívar  amb els 75 grs de sucre i 75 grs de brandy  posant-lo dins d'un cassó al foc fns que redueixi una mica.  Amb un pinzell  doneu-li brillantor per sobre.

Deixeu-la refredar, després poseu-la a la nevera.

És important que s'hagi refredat per desmotllar-la, ja que us quedarà més sòlida.

Comentaris