divendres, 28 de novembre de 2014

TRINXAT DE LA CERDANYA



















Ingredients (4 persones):
1kg de col verda d'hivern
1kg. de trumfes (patates)
4 trossos de cansalada blanca (rosta)
4 grans d'alls



Poseu una olla al foc amb aigua. Quan bulli tireu un pessic de sal, la col a trossos i les trumfes pelades i trossejades. Ho deixeu bullir durant 25-30 minuts.

Una vegada bullit, escorreu-ho bé tot i poseu la col i la patata en un bol o en una cassola.
Fregiu la cansalada a foc lent fins que quedi ben feta i la cotna ben cruixent. 

Trinxeu els dos grans d'all  i afegiu-los a la col i la patata, a continuació tireu l'oli d'haver fregit la cansalada ben calent i amb l'ajuda d'un trinxant, xafeu-lo tot bé fins que us quedi tot ben barrejat.


A continuació poseu tot en una paella amb una mica d'oli de la rosta i ho coeu com si fós una truita, daurant pels dos costats.


Acabeu el plat posant la cansalada damunt i amb una mica de botifarra negra (opcional).


NOTA: També el  podeu servir sense haver-lo passat per la paella, sense botifarra negra. Tot això, és opcional. 

6 comentaris:

  1. Hola, tens un bloc molt interessant. Ja tens una antra seguidora. Un peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Dolors. Ja ho saps si necessites qualsevol cosa, no tens més de demanar-m'ho. Petons

      Elimina
  2. N'haig de fer un dia...és un plat tradicional i ancestral, i no haver-lo preparat mai, encara que no visquis o siguis de la Cerdanya, és tot un pecat!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Mònica!!! Si mai necessites cols de trinxat, m'ho dius i te les faig arribar. Ptnts

      Elimina
  3. Bona tarda! He deixat un trinxat de la Cerdanya molt bo al nom del comentari. Ho vaig provar a la Formatgeria de Llivia y es riquísim.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trinxat de Cerdanya amb papada rostida!!! Mmmm
      L'hauré de fer!!!
      De totes maneres, quan vagi a la Formatgeria de Llívia el demanaré per tastar-lo.
      Moltes gràcies!!!

      Elimina