BRAÇ DE GITANO




















Ingredients:
4 ous
3 cullerades de farina
1 cullerada de Maizena
4 cullerades de sucre
Sucre glas
1 copa d'aigua
1 copa de sucre
1/4 de copa de brandi
500 ml de nata
Munteu les clares a punt de neu fort, afegir el sucre i batre.


Bateu els rovells amb el sucre fins que dobli el seu volum i barregeu-lo amb les clares i amb una espàtula remeneu amb moviments envolvents.

Afegiu la farina i la Maizena tamisada i remeneu sempre amb moviments envolvents i poc a poc.


Estireu la massa en una safata de forn sobre paper sulfuritzat i prèviament enfarinat.


Coeu-lo a 180 ºC durant uns 15 minuts aproximadament.


Quan la tragueu del forn poseu-la entre dos draps per tal que no es resequi.


D'altra banda feu un almívar amb l'aigua, el sucre i el brandi.


Munteu la nata amb 3 o 4 cullerades de sucre glas.


Traieu la planxa dels draps i desenganxeu-la del paper sulfuritzat amb compte de que no es trenqui.


Deixeu la part més fosca i més torrada a sota per tal que quan l'enrotlleu quedi per fora. Seguidament embadorneu la planxa amb l'almívar i a continuació esteneu la  nata muntada.


Enrotlleu-lo amb l'ajuda del paper sulfuritzat, amb una mica de nata tapeu i alliseu els extrems amb l'espàtula i adorneu-lo amb el sucre glaç. 

NOTA. El podeu farcir de crema, de trufa, etc...

Comentaris