diumenge, 15 de juliol de 2012

PA DE PESSIC















Mesures exactes:
Les mesures que heu d’utilitzar sempre per tal de que us quedi un pa de pessic perfecte són: 1 ou de 60 gr., per cada 30 grams de farina i 30 de sucre.


Utilitzeu aquestes mides segons els motlles:

20/22 cm utilitzeu 4/5 ous

24 cm utilitzeu 6 ous

26 cm utilitzeu 7 ous
28 cm utilitzeu 8 ous
30 cm utilitzeu 10 ous



Podeu substituir els 30 grams de farina per 30 grams de cacao en pols per si voleu fer un pa de pessic de xocolata, si ho voleu fer amb més cacao sempre utilitzeu el T.P.T.(tant per tant).



Ingredients:

Per un motlle de 24 cm

6 ous

180 gr. farina

155 gr. sucre

3 sobres de sucre de vainilla (els 3 sobres fan 25 gr. els quals sumats als 155 gr. de sucre fan els 180 gr.)

Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb els dos sucres fins que es dobli el seu volum. 

Afegiu la farina tamitzada, i barregeu-ho bé fins que no quedi cap grumoll.

Munteu les clares a punt de neu fort i afegiu-les suaument a la massa, amb moviments envolvents.



Preescalfeu el forn a 180 graus.


Aboqueu la massa en el motlle prèviament untat amb mantega i farina perquè no s’enganxi i coueu-ho 30 minuts a 180º. 

NOTA: Aquest pa de pessic us servirà també com a base de molts pastissos (sara, xocolata, etc..)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada