Ingredients:
Llom de bacallà desalat
Llesques de pa torrat
Oli d'oliva verge extra
Vinagre balsàmic de mòdena
2 grans d'all
Per a la ceba caramelitzada:
2 cebes grosses
Sal
3 cullerades de sucre moreno
1 cullerada de vinagre balsàmic de mòdena
Poseu el bacallà a desalar en aigua freda unes 48 hores abans, canviant-li l'aigua dues vegades al dia.
Per a la ceba caramelitzada, poseu en una paella amb una mica d'oli d'oliva verge extra la ceba tallada a juliana. Quan estigui transparent afegiu una mica de sal i el sucre moreno. Manteniu el foc suau fins que tingui un color daurat. Afegiu el vinagre balsàmic de mòdena i deixeu-lo uns minuts més al foc.
Per fer el bacallà, poseu en un cassó o casserola abundant oli com per cobrir el bacallà. Escalfeu amb dues dents d'all sencers i partits per la meitat. Quan aquests estiguin daurats es deixa refredar l'oli.
Quan arribi a 65º ( podeu usar un termòmetre de cuina o quan es fiqui el dit i gairebé cremi) es fica el bacallà escorregut i el mes sec possible amb la pell cap avall en l'oli, procurant que us quedi cobert. Heu de mantenir aquesta temperatura durant 20 minutos.
Traieu el bacallà i traieu l'oli deixant la gelatina que ha deixat anar. Lligueu la salsa amb moviments circulars per fer una espècie de pil-pil.
Munteu el plat posant el pa torrat, la ceba caramelitzada, el bacallà i regueu amb la salsa i el vinagre balsàmic de mòdena.
el bacalla confitat em ceba caramalitzade, no l'abia probat mai i m'ha agradad molt
ResponElimina