dissabte, 20 d’octubre de 2012

PROFITEROLES














Ingredients:(per unes 30 lioneses)
125 g de farina
100 g de mantega
3 ous grans (o 4 de petits)
250 mL d'aigua
Sal

En un cassó, poseu l'aigua freda juntament amb la mantega tallada a trossos i una mica de sal. Escalfeu fins que l'aigua arribi a bullir. Tan bon punt l'aigua arrenqui el bull remeneu amb el batedor i afegiu la farina tamisada de cop. Acabeu de remenar amb una espàtula fins que la pasta sigui compacta i es desprengui del cassó.

Retireu del foc, i afegiu els ous un per un, remenant fins que la pasta es torni a ajuntar.


Tot seguit, col·queu en una màniga pastissera i aneu formant petits pilons de pasta sobre una safata per anar al forn. Pinteu amb un ou batut i coeu a 200ºC  durant 30 minuts.

Quan siguin cuits, no s'han de treure del forn de seguida, sinó que s'han de deixar el forn obert durant 5-10 minuts perquè es refredin suaument i d'aquesta manera no es desinflin.

Un cop freds es tallen i s'emplenen amb el que més us agradi, (nata, crema, trufa, i fins i tot salats, amb crema de foie, de formatge, de sobrassada, etc.)

Nota: Li agraeixo al Carles Pujol la idea d'emplenar-los de crema de foie amb un toc de caramel i escates de sal.

1 comentari:

  1. ostres que bons com a aperitiu plens de crema de foie amb caramel i escates de sal... me'ls imagino mmmm


    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina