dijous, 6 de juny de 2013

OUS SORPRESA














Ingredients:
Patates mitjanes
1 rovell d'ou per patata
Formatge ratllat
Llet
Pebre negre
Mantega
Oli
Sal
Bacon o pernil salat


Primer de tot, renteu les patates  i poseu-les a bullir amb aigua i sal.
Quan siguin cuites, deixeu que es refredin amb la seva aigua, i peleu-les quan siguin fredes. 

A continuació, amb una cullera petita feu un forat al centre de la patata sense arribar al fons. La polpa que aneu traient la reserveu.

Poseu les patates en una safata d’anar al forn. Al forat de cada patata fiqueu una mica de sal, un raig d’oli, un rovell d’ou i bacon tallat a tires o pernil salat (això és opcional).

A la polpa que heu reservat, hi tireu un raig de llet i tritureu amb la batedora com si fos un puré. Si us agrada, hi poseu una mica de pebre negre,
Amb aquest puré tapeu el rovell d’ou procurant que l’ou quedi amagat.
Poseu per sobre de totes les patates formatge ratllat i una mica de mantega. 
Gratineu-lo fins que us quedi daurat. Es pot servir fred o calent.

NOTA
Aquesta recepta va ser premiada al I Concurs Internacional Les Millors Receptes de Patates del Món, organitzat per la universitat peruana de San Martín de Porres.

És una recepta de l'Àvia Remei, persona molt entranyable i que vaig tenir l'honor de estar amb ella. Moltes gràcies per tots els consells rebuts.


Aquí teniu el seu link:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada