PROFITEROLES DE FOIE I DE SALMÓ














Ingrediens:(per unes 30 lioneses)

125 g de farina
100 g de mantega
3 ous grans (o 4 de petits)
250 ml d'aigua
Sal
Formatge Philadelphia
Salmó fumat
Foie o mus de foie
Nata per muntar

En un cassó, poseu l'aigua freda juntament amb la mantega tallada a trossos i una mica de sal. Escalfeu fins que l'aigua arribi a bullir. Tan bon punt l'aigua arrenqui el bull remeneu amb el batedor i afegiu la farina tamisada de cop. Acabeu de remenar amb una espàtula fins que la pasta sigui compacta i es desprengui del cassó.

Retireu del foc, i afegiu els ous un per un, remenant fins que la pasta es torni a ajuntar.

Tot seguit, col·loqueu en una màniga pastissera i aneu formant petits pilons de pasta sobre una safata per anar al forn. Pinteu amb un ou batut i coeu a 200ºC  durant 30 minuts.



Quan siguin cuits, no s'han de treure del forn de seguida, sinó que s'han de deixar el forn obert durant 5-10 minuts perquè es refredin suaument i d'aquesta manera no es desinflin.

Per fer la crema de salmó, tritureu el formatge Philadelphia amb el salmó. Per donar-li un toc especial, suqueu la punta amb una mica de mantega desfeta i poseu-li una mica de caviar.

Per fer la crema de foie, tritureu el foie o mus de foie i afegiu-li la nata. Per donar-li un toc especial suqueu la punta amb una mica de caramel líquid i poseu-li  unes escates de sal.


Un cop fredes les profiteroles es tallen i s'emplenen amb la crema de foie, i la de salmó.

Nota: Li agraeixo al Carles Pujol la idea d'emplenar-los de crema de foie amb un toc de caramel i escates de sal.


Comentaris