ARRÒS AL FORN














Primer de tot dir-vos que feia molt de temps que volia fer aquesta recepta. La meva amiga valenciana Alba Vila i veïna de Lles de Cerdanya, va penjar la foto en el Facebook de l'arròs al forn que va fer, el qual tenia una pinta deliciosa, i després el va presentar per TV3 la Marta de CuinaDiari. Així que jo també l'he fet. Us deixo la recepta i el link de CuinaDiari.

Ingredients:
Costella (3-4 trossos per persona)
1 cabeça d’alls
Botifarra de ceba (1 per persona)
Patata (2 rodanxes per persona)
Cigrons cuits (60-70 g per persona)
Arròs (70-100 g per persona) 
Caldo (1,5 el volum de l’arròs)
Colorant  o  safrà
Pebre vermell dolç
1 tomàquet a rodanxes (1 ó 2 rodanxes per persona)
Sal i oli

Primerament poseu el forn a escalfar a 200º C.

En una cassola o paella que pugui anar al forn, poseu oli a escalfar i fregiu la costella, prèviament salada, juntament amb la cabeça d'alls. Quan estigui ben daurada, traieu-la i reserveu-la.

A continuació, poseu la botifarra negre i sofregiu-la amb el mateix oli, quan estigui feta, separeu-la.

Ara fregiu la patata tallada a rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament i saleu-la, quan estigui feta, separeu també com els altres ingredients.

A continuació ofegueu en el mateix oli, els cigrons cuits i l'arròs, per tal que s’impregnen bé tots els sabors  que hem anat sofregint, poseu el colorant o el safrà i un polsim de pebre vermell, doneu-li unes quantes voltes més.

D'altra banda, prepareu el caldo ben calent.

Poseu a la cassola o paella juntament amb els cigrons i l'arròs, la costella, deixant la cabeça d'alls al mig, i ara és el moment de afegir-hi el caldo calent. Al voltant aneu intercalant la patata, la botifarra i les rodanxes de tomàquet.

Fiqueu la cassola al forn calent durant 20 minuts a 200 ºC. Quan l'arròs s'hagi begut el caldo, ja estarà fet.

NOTA: En aquest cas he posat botifarra amb ceba i sense ceba i una mica de cansalada virada. Es pot fer en cassola de fang.

LINK DEL BLOG CUINADIARI:
http://cuinadiari.blogspot.com.es/

Comentaris

  1. Montse, m'ha fet molta il·lusió que feres este arròs i que et portés molt bons records. La veritat és que jo a la tele només el vaig fer amb cotella i botifarra de ceba però acostumem també a posar-li cansalada viada com has fet tu!! M'has fet molt feliç!! el compartit el teu link al facebook!! Fins aviat! Marta

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada