LIONESES O PROFITEROLES














Ingredients:
125 g de farina
100 g de mantega
3 ous grans (o 4 de petits)
250 ml d'aigua
Sal
Nata per muntar
Sucre glas

En un cassó, poseu l'aigua freda juntament amb la mantega tallada a trossos i una mica de sal. Escalfeu fins que l'aigua arribi a bullir. Tan bon punt l'aigua arrenqui el bull remeneu amb el batedor i afegiu la farina tamisada de cop. Acabeu de remenar amb una espàtula fins que la pasta sigui compacta i es desprengui del cassó.

Retireu del foc, i afegiu els ous un per un, remenant fins que la pasta es torni a ajuntar.

Tot seguit, col·loqueu en una màniga pastissera i aneu formant petits pilons de pasta sobre una safata per anar al forn. Pinteu amb un ou batut i coeu a 200ºC  durant 30 minuts.

Quan siguin cuits, no s'han de treure del forn de seguida, sinó que s'han de deixar el forn obert durant 5-10 minuts perquè es refredin suaument i d'aquesta manera no es desinflin.

Munteu la  nata amb el sucre glas (les quantitats denpendrà del grau de dolç que vulgueu)

Un cop fredes les profiteroles talleu-les i s'empleneu-les amb la nata.

Finalment amb un colador espolvoreu-les amb una mica de sucre glas pel damunt.

Nota: Les podeu farcir de crema, de mus de xocolata o bé salades de foie, salmó, etc. Us poso el link de les profiteroles salades: http://lacuinademussola.blogspot.com.es/2013/05/profiteroles-de-foie-i-de-salmo.html

Comentaris

  1. Hola,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Vols formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, m'agradaria formar part d'aquesta gran família. Espero que em confirmaràs de tots els passos que haig de fer o si us encarregueu vosaltres de tot.

      Atentament,

      La cuina de Mussola

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada