PA DE PESSIC DE LES CARMELITAS DESCALZAS
















La Lídia Brugulat em va passar la massa mare per fer aquest pa de pessic, juntament amb un paper amb unes instruccions.

Diuen que la persona que t'entrega el got amb la massa mare et desitja sort i salut.

La massa mare és el llevat fermentat de manera natural per fer pujar la massa del pa de pessic o del pa i que aquest quedi esponjós. 

La massa mare us l'han de regalar, i  heu d'anar seguint pas a pas els deu dies que dura tota l'elaboració. Això sí, sense utilitzar ni la nevera ni cap aparell elèctric, ja que és una manera tradicional de fer pa de pessic.

S'ha de començar un dijous per tal que el dissabte de la següent setmana tingueu el pastís fet, segons ho diuen les instruccions.

Dijous: Passeu la massa mare a un recipient gran i afegeiu un got de sucre i un altre de farina, no barregeu i tapeu-lo amb paper film.

Divendres: Barregeu amb una cullera

Dissabte i diumenge: No es toca. Veureu que va augmentant de volum i fins i tot comencen a aparèixer bombolletes.

Dilluns: Afegiu un got de sucre, un de llet i un altre de farina  i no barregeu.

Dimarts: Amb l'ajuda d'una cullera es barreja tot bé.

Dimecres, dijous i divendres: No es toca.

Dissabte: Aparteu tres gots de massa mare i
 la massa mare que us queda afegiu el següent:
2 gots de farina
1/2 got de sucre
1 got d'oli d'oliva suau (o de girasol) 
1 got de llet
2 ous
Un pessic de sal
Un pessic de canyella 
La ratlladura de la pell d'una taronja. 
Un got de nous trossejades
Un got de panses sense llavors
Una poma tallada a talls petits

Tot això ho barregeu bé.

Preescalfeu el forn a 180°. Poseu la massa en un motlle apte pel forn, untat amb mantega i farina i ho coeu duran 40-45 minuts.

Les 3 masses mare que heu separat són per regalar.

NOTA: La massa mare també la podeu congelar, així d'aquesta manera els actius es mantenen vius i podeu utilitzar-la sempre que volgueu.

Comentaris