dilluns, 16 de juliol de 2012

BACALLÀ AMB SAMFAINA














Ingredients (4 persones):
8 talls de bacallà no gaire grossos
2 cebes 
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 carbassó
2 tomàquets ben madurs
1 albergínia
1 gra d'all 
1 fulla de llores
Brandy

Dessaleu el bacallà uns dies abans. Per això caldrà posar-lo en aigua abundant i amb la pell cap amunt. Cal canviar l'aigua un parell de cops.

Talleu a daus l'albergínia, el carbassó, els pebrots verd i vermell. A part talleu a daus la ceba i a part els tomàquets.

En una cassola, fregiu el bacallà prèviament enfarinat i reserveu-lo.

A la mateixa cassola i, amb el mateix oli, fregiu la ceba tallada. Quan comenci a transparentar, hi afegiu  els pebrots, el carbassó, l'albergínia, l'all talladet ben petit i la fulla de llorer.

Doneu-li unes voltes, i tot seguit afegiu el tomàquet i un polsim de sucre. Salpebreu-lo. 

Passat uns 10 minuts aproximadament, ruixeu amb una mica de brandy, deixeu reduir i quan l'alcohol s'hagi evaporat, baixeu el foc al mínim i deixeu que es cogui tapat.

Si us queda molt sec, cal que afegiu una mica d'aigua.  Hem de vigilar que les verdures no es coguin massa, no volem una pasta, volem que les verdures es vegin i es puguin individualitzar fàcilment.

En un plat poseu una base de samfaina i el bacallà pel damunt.

Nota: Hi ha l'opció de barrejar el bacallà amb la samfaina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada