dijous, 5 de setembre de 2013

PASTÍS DE CARBASSÓ AMB BACON


















Ingredients:
1 kg. de carbassó
2 cebes mitjanes
150 gr. de bacon
50 gr. de formatge ratllat

3 formatgets tipus "Caserio"
5 ous

4 cullerades soperes de llet
4 cullerades d'oli

Sal i pebre
Nou moscada


Trossegeu les cebes i els carbassons (sense pelar) a daus petits. Poseu-los en una paella amb l'oli i cuineu-los a foc suau fins que siguin tous (sense que es desfacin), salpebreu-los i poseu un polsim de nou moscada.

Quan estigui fet afegiu el bacon tallat a tiretes i afegiu el formatge ratllat i els formatgets. Remeneu-lo tot una mica fins que els formatges es desfacin.

Bateu els ous amb les 4 cullerades de llet i barregeu amb els carbassons.

Unteu el motlle amb margarina, i espolvoreu amb una mica de farina, aboqueu la barreja i poseu al forn al bany María a 200º , aproximadament una hora (feu la prova del escuradents).

Espereu que es refredi per desemmotllar, o almenys que estigui tebi per evitar que es trenqui.



NOTA: Aquest pastís podeu fer les variacions que us sembli, en comptes de bacó, es pot posar pernil, gambes, palets de cranc, etc...

3 comentaris:

  1. Aquest pastís salat ha d'estar ben bo! no descarto fer-lo un dia d'aquests per donar sortida a uns quants carabassons de l'hort ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'ha passat el mateix, tinc tants carbassons que cada vegada intento fer coses diferents.
      Prova de fer confitura de carbassó, està boníssima. D'aquí uns dies en faré i us posaré la recepta.

      Una abraçada,

      Elimina
  2. És molt bo!!! A casa ens encanta, però posem el formatge amb una miqueta més de gust :-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina