dimarts, 12 de novembre de 2013

BORRATXOS DE CREMA

















Ingredients:
Una planxa de massa de braç de gitano
500 grs de crema pastissera
Sucre
Almívar
Conyac
Confitura d'albercoc

Planxa braç de gitano:
3 ous
2 cullerades de farina
1 cullerada de Maizena
3 cullerades de sucre
Bateu els rovells amb el sucre fins que dobli el seu volum i barregeu-lo amb les clares i amb una espàtula remeneu amb moviments envolvents.

Afegiu la farina i la Maizena tamisada i remeneu sempre amb moviments envolvents i poc a poc.
Estireu la massa en una safata de forn sobre paper sulfuritzat i prèviament enfarinat.
Coeu-lo a 180 ºC durant uns 15 minuts aproximadament.
Quan la tragueu del forn poseu-la entre dos draps per tal que no es resequi.

Crema pastissera:
500g de llet
80 g de sucre
6 rovells de ou 
1 branca de vainilla (o pell de llimona i un trosset de branca de canyella)
40 g de Maizena o midó de blat

Poseu la llet amb el sucre, la canyella, la vainillina i la pell de llimona. Es posa al foc a foc lent fins que bulli. Mentrestant, barregeu els ous amb la Maizena en un recipient. És millor fer servir una batedora elèctrica perquè no quedin grumolls.
Un cop la llet a arribat al punt d'ebullició, retireu el recipient del foc i aneu fent molt lentament i sense deixar de batre la barreja d'ous i maizena.
Un cop està tot barrejat, es torneu a posar al foc.
Cal remoure contínuament perquè quedi homogènia i no s'enganxi.
Un cop estigui a punt de bullir, la retireu i deixeu que es refredi.

Muntatge:
Col·loqueu la planxa damunt d'un paper sulfuritzat o bé d'un drap i unteu-la amb l'almívar barrejat amb una mica de conyac. A continuació poseu una capa per tota la planxa de crema pastissera, vigilant no arribar als extrems, d'aquesta manera evitareu que no surti pels costats.

Reserveu una mica d'aquesta crema.

Enrotlleu i feu un braç de gitano. Poseu-lo a refredar a la nevera unes hores. 

Un sigui ben fred, talleu en rodanxes d'uns 2 cms aproximadament. A la part de sota poseu una mica de sucre i cremeu-la amb l'ajuda d'un soplet o un cremador.

Doneu-li la volta i cobriu amb una mica de la crema que havíeu reservat, poseu una mica de sucre pel damunt i cremeu-la, fins que us quedi daurada.

Escalfeu en un cassó confitura d'albercoc amb una mica d'aigua i una mica de sucre, deixeu-ho bullir uns segons i coleu amb un colador. Tot seguit pinteu per sobre amb l'ajuda d'un pinzell per tal de donar-li lluentor.

NOTA: Aquesta recepta feia molt temps que volia fer-la i està basada en el blog de "Què hi ha de postres?"
http://quehihadepostres.blogspot.com.es/


3 comentaris:

  1. Són molt bones aquestes postres! Però mooooolt!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. S'hem fa la boca aigua,ho haig de fer!
    Moltes gracies per la recepta

    ResponElimina