dissabte, 7 de desembre de 2013

PASTÍS DE PATATA I CARN

















Ingredients:
1 quilo de patates 
1 cullerada de mantega 
200 g de carn picada de vedella 
200 g de carn picada de porc 
1 ceba

1 ou
125 g de salsa de tomàquet 

1 raig de conyac
Formatge per gratinar
Oli d'oliva
Sal i pebre



Bulliu en abundant aigua i sal, les patates amb pell. Deixeu refredar, peleu, aixafeu amb una forquilla o bé les passeu pel passapuré afegint la mantega i el rovell de l'ou, barregeu i reserveu.


En una paella salpebreu i sofregiu la carn, quan comenci a daurar-se afegiu la ceba i deixeu-la fins que estigui ben enrossida, tireu un bon raig de conyac i deixeu que redueixi, afegiu el tomàquet i coeu-lo durant uns 10 minuts aproximadament. Rectifiqueu de sal i reserveu.

Per muntar aquest pastís el podeu posar en una safata que pugui anar al forn, o bé en un motlle desmuntable.
Primer de tot, escalfeu el forn a 200ºC, i poseu una capa de patata, a continuació una de carn, i una de patata, finalment afegiu la clara de l'ou a punt de neu estenent-la pel damunt amb l'ajuda d'una pala i per sobre  el formatge ratllat i una mica de mantega. Gratineu, demotlleu i serviu.

NOTA: També queda molt bo, si feu una beixamel, la tireu pel damunt del pastís i gratineu amb formatge ratllat.

1 comentari:

  1. ostres que bo!!!!
    Però és molt contundent... un magnífic plat per deixar preparat un dia de caminada per la Cerdanya ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina