diumenge, 23 de març de 2014

AMANIDA DE XICOIES














La xicoia és una planta herbàcia de petites dimensions que fa una flor de color groc intens i que també s'anomena dent de lleó. A banda dels seus usos medicinals com a infusió, se n'aprofiten les fulles tendres per fer-ne amanides. Les millors i més tendres són les que es cullen un cop fosa la neu dels prats de la muntanya.

Ingredients:
4 grapats de xicoies tendres
2 tomàquets madurs
1 gra d'all
Olives negres
Oli 
Vinagre balsàmic de mòdena
Sal
Pebre (opcional)

Netegeu les xicoies, renteu-les amb dues o tres aigües, escorreu-les i poseu-les en una safata.
Ratlleu el tomàquet i poseu-lo al mig de les xicoies, trinxeu el gra d'all i tireu-lo pel damunt, amaniu tot amb la sal, el pebre, l'oli i el vinagre. Adorneu amb les olives negres.

6 comentaris:

  1. No les he tastat mai, però tenen molt bona pinta !!!

    ResponElimina
  2. A casa ens agrada molt, la xicoia! Tinc records molt bons collint-ne amb ma mare, que n'és molt fan. Ara fa temps que no en menjo. A veure si tenim sort i en trobem aviat. Molt bona amanida!

    ResponElimina
  3. Amb tu no podem competir...perquè no tenim tan a mà els prats aquests tan preciosos després de fondre's la neu!!! Petonarros!

    ResponElimina
  4. M'agrada l'amanida de xicoies...també en tinc una al blog heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina