dimecres, 5 de novembre de 2014

PANETS PER HAMBURGUESES













Ingredients: (per a 10 panets)
250 grams de llet tèbia
25 grams de llevat de flequer
500 grams de farina
50 grams de mantega (que traurem una estona abans de la nevera)
1 ou gros
40 grams de sucre 
Una culleradeta de sal
Llet per pintar-los
Sèsam i llavors de rosella

Els meus primers panets per hamburgueses

Ahir la meva amiga Mònica del blog Ensucra't, va publicar la recepta de Pa de burguer casolà, la boca se'n va fer aigua i vaig decidir posar-me mans a la massa. Moltes gràcies Mònica Tarradellas Martínez per compartir amb tots nosaltres la recepta.

Desfeu el llevat de flequer en la llet tèbia. En un bol col·loqueu el sucre, la mantega, la sal i l'ou, i bateu fins que tot us quedi ben barrejat.
A continuació afegiu la llet (amb el llevat desfet) i torneu a batre. Aboqueu la farina en dos o tres cops i continueu amassant. Us ha de quedar una massa elàstica, la qual posareu en un bol, untat prèviament amb oli, i tapareu. Deixeu reposar dues hores.













Dues hores després haurà, com a mínim, duplicat el seu volum.
Llavors aboqueu la massa sobre una superfície enfarinada, i l'amassem una mica per treure l'aire.







Tot seguit dividiu la massa en porcions més o menys iguals i formeu els panets. Doneu-lis forma rodona i la junta que us quedi a sota.
Poseu-ho en una safata, folrada de paper de forn, i deixeu que reposi durant una mitja hora.
Un cop passat aquest temps, pinteu-los amb llet i poseu les llavors pel damunt.











Fiqueu-los dins del forn, prèviament escalfat a 180 graus durant 14 minuts aproximadament (depen de cada forn), els hi podeu donar un cop de gratinador per que us quedin daurats.

5 comentaris:

  1. Genials!!! Mil gràcies per la menció que em fa immensa il·lusió...per cert, em quedo amb això de posar-hi diferents llavors per sobre...la pròxima vegada ho poso en pràctica! Petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, Mònica!!! Mil gràcies a tu per compartir la recepta. Aquests panets feien molt bona pinta, però quan els vam tastar.... Mare meva!!! Quina textura!!! Quin sabor!!! Res a veure amb els de compra, ben segur que els tornaré a fer. Ptnts

      Elimina
  2. Entre tu i la Mònica m'esteu fent dentetes amb aquests panets!!!! T'han quedat preciosos!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, tu que tens tanta traça, prova de fer-los. Els teus t'ho agrairan. Ja em diràs. Ptnts.

      Elimina
  3. Són boníssims els panets d'hamburguesa fets a casa!! jo ja els he repetit vàries vegades!! ;)

    ResponElimina