dijous, 4 de desembre de 2014

ARRÒS BLANC A L'ESTIL PERUÀ















Ingredients:

1/4 de tassa d'oli
3 grans d'all 
2 tasses d'arròs blanc normal
1 tassa i 1/2 d'aigua per cada d'arròs
Sal o una pastilla de caldo de pollastre (opcional)

1 truita a la francesa
50 g de pernil salat


Col·loqueu oli en una paella gran i a foc mitjà i coeu els alls tallats fins el punt que comencin a daurar-se. 


D'altra banda, esbandiu amb aigua l'arròs amb l'ajuda d'un colador i agregueu l'arròs humit a la paella, saleu-lo i fregiu-lo, remeneu bé per tal que es barregi bé amb l'all (si no us agrada l'all el podeu fer sense o retirar-lo abans de posar l'arròs). L'heu de fregir fins el punt que canviï de color.











A part poseu l'aigua a bullir (opcional amb una pastilla de caldo) i en el moment que comenci a bullir tireu-la a l'arròs, tapeu amb una tapadora, baixeu el foc i deixeu que es cogui a poc a poc durant 10 minuts, sense destapar ni remenar l'arròs.











Un cop passat aquest temps  retireu del foc i el deixeu reposar 5 minuts. A continuació destapeu i el remeneu amb moviments envolvents, per tal que entri aire i quedi brillant i solt.











Feu una truita a la francesa de 2 ous, talleu-la i afegiu-la a l'arròs.











Passeu el pernil tallat per una paella i barregeu-lo també.











Remeneu tot plegat i ja el podeu servir.

NOTA: Aquest arròs també queda molt bé acompanyat amb una maionesa.
A l'estiu fred és molt bo i aguanta molt a la nevera.
També es pot servir només blanc, sense la truita ni el pernil, d'aquesta manera es pot utilitzar com acompanyament de qualsevol plat.
També admet d'altres ingredients, barrejat amb salsitja, amb tomàquet, etc..


2 comentaris: