dissabte, 17 de gener de 2015

PASTÍS ROMANÈS AMB POMA CARAMEL·LITZADA















Ja fa temps que volia fer aquesta recepta. Me la va proporcionar la  meva amiga Elena Sisca, natural d'Oradea (Romania). Gran cuinera i millor persona. 
Moltes gràcies Elena!!! 

He afegit algun ingredient com la ratlladura de llimona i el sucre de vainilla.

Ingredients:
1 got de sucre + 1 sobre de sucre de vainilla
1/4 de got d'aigua
6 pomes
2 gots de llet
9 ous
5 cullerades de sucre llustre 
3 cullerades de sucre blanca
3 cullerades d'oli de gira-sol
5 cullerades de farina
1 cullerada de llevat en pols
ratlladura d'una llimona
1 motlle alt untat amb oli (millor si és rodó)


Primerament, en una cassola poseu a caramel·litzar el sucre amb l'aigua. Peleu i talleu les pomes i afegiu-les al sucre caramel·litzat, doneu-li unes quantes voltes i deixeu que es coguin fins que agafin un color marró.












Retireu del foc i afegiu-li a les pomes caramel·litzades 4 ous i dos gots de llet, prèviament batuts. 











Aquesta barreja aboqueu-la dins del motlle que tindreu untat amb una mica d'oli per evitar que s'enganxi.











Separeu els rovells de les clares dels 5 ous restants. 

Munteu les clares a punt de neu fort, juntament amb les 5 cullerades de sucre llustre.











Bateu els 5 rovells amb 3 cullerades de sucre blanca i afegiu la farina i el llevat, prèviament tamitzats, afegiu la ratlladura de la llimona i les 3 cullerades d'oli. Bateu fins que us quedi tot ben barrejat.

Un cop arribat en aquest punt, afegiu les clares amb moviments envolvents fins que us quedi tot ben integrat.











Afegiu aquesta massa per sobre de la que teniu en el motlle i enforneu a 180 º C. entre 30 i 45 minuts (tot depen del forn). Com sempre feu la prova amb l'escuradents i quan surti ben sec, ja estarà!!











Deixeu refredar una mica i traieu del motlle, donant-li la volta.











Per últim munteu 300 grs de nata amb 3 cullerades de sucre llustre i poseu per sobre del pastís. (És optatiu)











NOTA:  Si voleu en comptes de posar la nata pel damunt, la podeu posar al costat del plat. També es pot fer amb crema o fins i tot amb xocolata.

4 comentaris:

  1. Montse!!! quina pinta, te que ser boníssim.... el provaré de fer-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Montse, està molt bo!!! Li haurem de dir a l'Elena Sisca que ens ensenyi més plats de Romania. Fa uns pans i uns formatges per llepar-se els dits!!! A més la tenim molt a prop. Ptnts

      Elimina
  2. Aquest pastís té una pinta excepcional...ja veig que haurem d'arribar-nos a Romania per descobrir els seus dolços! Petonarros!

    ResponElimina