dilluns, 2 de febrer de 2015

RAVIOLI o AGNOLOTTI AMB ESPINACS I MATÓ
















PER FER LA PASTA:
2 ous
200 gr de farina (si és farina de força millor)
1 cullerada d'oli d'oliva

Per fer la pasta sempre és: per cada 100 gr de farina, 1 ou. 
Sempre posareu només una cullerada d'oli, feu la quantitat que feu.

Fiqueu els ous dins la farina i comenceu a bater-los amb una forquilla. 
Continueu barrejant amb les mans i durant uns 3 minuts fins que obtingueu una massa compacte i elàstica. (A mi em va millor acabar d'amassar sobre el marbre, però sempre començo dins d'un bol)

Feu una bola i deixeu-la reposar durant 1 hora a la nevera tapada amb paper film.
Si no disposeu de la màquina per fer pasta, estireu la massa amb un corró, fins a obtenir una làmina ben fina. 


Cal aplanar una mica la bola amb les mans i comenceu a passar la pasta per la màquina amb el màxim d'amplitud.
Es doblega per la meitat, s'enfarina una mica i es torna a passar per la màquina. Repetiu el procediment fins que aconseguiu el gruix desitjat. Jo he fet 5 passades per la part més ample per tal que quedés tot ben integrat i després per cada número fins a arribar al obtingut.

PER FER EL FARCIT:
200 gr d'espinacs 
200 gr de mató fresc CADÍ
2 cullerades de formatge cremós 
2 cullerades de mantega CADÍ
Un polsim de sal i de pebre















En una paella ofegueu els espinacs amb la mantega, salpebreu i barregeu-ho amb el mató i el formatge, doneu-li unes voltes fins que us quedi tot ben integrat i reserveu.











Poseu damunt del marbre prèviament enfarinat,  una base de pasta i aneu col·locant el farciment. 











A continuació poseu pel damunt una altre capa de pasta i amb l'ajuda del talla ravioli, els aneu formant.














Un cop fets, poseu-los en una safata ben enfarinada. 

Els podeu consumir al moment o reservar-los durant un parell de dies a la nevera o bé els podeu congelar. D'aquesta manera el dia que us hi poseu, podeu fer més quantitat i tindreu per vàries ocasions.

Alhora de coure'ls, feu bullir abundant aigua amb un grapat de sal i deixeu-los uns 3 o 4 minuts.

Els podeu acompanyar amb una beixamel barrejada amb una miqueta d'espinacs per tal de donar-li color, o una mica de crema de llet amb unes panses i pinyons dauradets amb parmesà per sobre.



NOTA: Són tan bons aquests ravioli, que fins i tot sols amb un raig d'oli i una mica de formatge... estan per llepar-se els dits!!!

3 comentaris:

  1. Prenc nota!!! Tinc els talladors a punt d'estrenar!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Olga, recorda: TOT GRÀCIES A TU!!! Ptnts.

    ResponElimina
  3. Gràcies Cuina de la Mussola pel m'agrada fb cuinacinc
    Han d'estar molt bon aquests raviolis amb la mantega i mató CADÍ,
    Fins aviat,
    M'agrada aquest espai:))

    ResponElimina