MONA DE PASQUA




















Ingredients:
Pa de pessic (aquí teniu l'enllaç de la recepta)
500 grs de mantega Cadí 
475 grs d'almívar (aigua, brandi i sucre) 
250 grs d'ametlla laminada i torrada
250 grs d'almívar (aigua, brandi i sucre) per embadurnar el pa de pessic.
Sucre glas
Cacao en pols
Colorant alimentari rosa 




Primerament feu el pa de pessic el dia abans, ja que és  millor que estigui reposat. Si el fiqueu a la nevera molt millor, així el podreu manipular millor alhora de tallar-lo, ja que amb el fred es compactarà.

Feu la mantega barrejada poc a poc amb els 475 grs d'almívar, fins que us quedi el punt de pomada. Separeu uns 100 grs. i 100 grs. per fer les mantegues de color per adornar.

Talleu en dos parts el pa de pessic, embadorneu cada part amb l'almívar i a continuació ompliu amb la mantega a punt pomada la primera capa de pa de pessic, poseu al damunt l'altra capa de pa de pessic i torneu a omplir amb la mantega, així successivament fins acabar amb l'últim tall de pa.

Comenceu a posar la mantega primerament pels costats, amb l'ajuda d'una paleta, un cop tingueu ben untat els costats, procediu a untar la part del damunt, procurant que us quedi ben llisa i igualada.

Agafeu un bol ample i poseu les ametlles laminades, amb molta cura agafeu el pastís amb una ma, inclineu-lo una mica damunt del bol i amb l'altra ma poseu ametlles per la part de sobre,  i fiqueu les ametlles que us admeti. Seguidament aneu fent els laterals fins que ho tingueu ben cobert.

Empolvoreu la part superior amb sucre glas.

Amb els 100 grs de mantega separada, barregeu dues cullerades de postre i batiu-lo bé. Fiqueu-la dins una màniga pastissera amb la boquilla d'estrella i adorneu els voltans  amb unes roses.

Amb els 100 grs restants de mantega, agafeu un escuradents i suqueu el colorant, deixant anar una o dues gotes dins la mantega, aneu barrejant fins que us agafi el color desitjat. Fiqueu-la dins una màniga pastissera amb la boquilla d'estrella i adorneu els voltans  amb unes roses.

NOTA: Adorneu amb alguna peça de xocolata, uns pollets i unes plumes.

Comentaris

  1. Una mona preciosa, Montse!!!!!
    Petonets!!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquesta és la que més m'agrada, me'n guardes un tallet? ;P
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  3. Quina mona més maca i més bona! amb aquesta mantega no pot fallar, oi?? Ens veiem demà guapa, un petonàs!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada