diumenge, 22 de març de 2015

VERAT A L'ALL CREMAT I VERMUT
















Aquesta recepta la vaig veure en el blog de la Marta del blog Cuina Diari http://cuinadiari.blogspot.com.es/2015/03/verat-lall-cremat.html
Em va semblar una bona idea fer una versió d'All Cremat amb verat, aprofitant el vermut que em van obsequiar a Reus a la trobada de gastroblocaires que va organitzar la meva amiga Glòria Mohedado del blog No tot són postres a la cuina http://nototsonpostres.blogspot.com.es/.

Ingredients per a 6 persones:
5 verats tallats a rodanxes nets i sense el cap
6 trumfes mitjanes (a la Cerdanya diem així a les patates)
600 ml caldo de peix
Oli d’oliva
1/2 cabeça d’alls
2 llesques de pa
2 fulles de llorer
24 ametlles crues
2 nyores
3 tomàquets de pera
75 ml de vermut Miró
Sal

Peleu els alls talleu-los fregiu-los amb un bon raig d’oli d’oliva fins que siguin ben daurats i fins i tot al punt que comencen a esfosquir-se. 













Traieu-los i  poseu-los al got de la batedora.

A continuació talleu les nyores per la meitat i traieu les llavors.

En el mateix oli  fregiu les llesques de pa, el llorer, les ametlles i les nyores. Un cop fregit, afegiu-lo al got juntament amb els alls.













Finalment fregiu una mica els tomàquets tallats per la meitat i afegiu-los també al got.













Comenceu a picar i agregueu el vermut . 













Us quedarà una salsa tipus romesco. Reserveu.













Tot seguit, peleu les trumfes. Poseu-les a la cassola i fregiu-les durant 8 minuts aproximadament en el mateix oli de la picada , remenant de tant en tant.













Cobriu-les el caldo de peix i en el moment que bulli, tireu la picada i saleu.













Deixeu coure a foc suau durant 10-15 minuts o fins que les patates estiguin gairebé fetes
.












Per últim poseu el peix tallat a rodanxes i deixeu-lo uns 6-7 minuts fent el xup-xup. 













Nota: Podeu utilitzar un altre tipus de peix com l'orada, llobarro, corball, lluç, rap, amb llagostins o gambes, o inclús amb carn de conill o pollastre.

6 comentaris:

  1. Quina recepta tan bona!!! Amb un bon pa per anar sucant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, Anna!!! El suquet amb pa, està de mort!!! Ptnts

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. UUuaalaaaa! Quina passada de recepta!!! El vermut m'agrada molt com queda a les receptes de peix!!!! I....a les de carn, també!!!
    Petonets, Montse!!!
    Olga

    ResponElimina
  4. fa gràcia... les de la muntanya feu receptes de peix i les de costa les fem amb carn!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina