CANELÓ DE BRANDADA AMB REDUCCIÓ DE CERVESA I GRATINAT AMB FORMATGE A LA CERVESA DE LA VALL DE MERANGES

















Amb aquesta recepta, participo en el concurs V Dia Cuina de Manlleu.

He utilitzat el formatge XAICABRÉ AMB CERVESA, de llet crua 50% de cabra i 50% d'ovella elaborat per Albert Pons propietari de Formatges Vall de Meranges, en Mas del Sisco, Girul (Meranges) la Cerdanya.

Es presenta en format de rectangle irregular amb els cants rombes.

















Ingredients:
Pasta de lasanya
Brandada de bacallà (cliqueu per veure la recepta)
Formatge de la Vall de Meranges Xaicabré curat amb cervesa
1 cervesa de 33 cl
2 cullerades de mel
2 cullerades de sucre de canya
Llet
Farina
Mantega
Sal
Pebre
Nou moscada

 
Bulliu la pasta de la lasanya i reserveu-la.

Feu la brandada de bacallà (cliqueu per veure la recepta)

Feu una beixamel: 
En una cassola petita, afegiu la mantega, la farina, salpebreu i afegiu la nou moscada. Poseu al foc i remeneu amb l'ajuda d'unes varetes o cullera de fusta. Quan la mantega estigui desfeta afegiu la llet poc a poc, sense deixar de remenar.
Continueu remenant, fins aconseguir la densitat que necessiteu. Aproximadament 10 minuts a foc lent.

Feu la reducció de cervesa:
En un cassó aboqueu la cervesa, afegiu 2 cullerades grans de mel i 2 de sucre de canya, barregeu-ho bé.
Poseu el foc alt i aneu remenant de tant en tant fins que us agafi la consistència d'un caramel, però amb una textura que es pugui manipular.














Reserveu la reducció en el cassó fins el moment d'utilitzar-la.














A continuació farciu la pasta amb la brandada de bacallà i doneu-li forma rodona com un caneló.

Aboqueu una mica de beixamel pel damunt, talleu dues làmines de formatge Xaicabré curat amb cervesa i poseu-les pel damunt del caneló i gratineu-lo.
















Un cop gratinat, salsegeu amb la reducció de cervesa,  mel i sucre de canya.

Podeu decorar amb un cruixent del mateix formatge de cervesa
















NOTA: 
Per fer el cruixent, poseu entre dos papers de cuina formatge ratllat i fiqueu-lo un minut al microones.

Comentaris

  1. Déu n´hi do! d'entrada m'he hagut de llegir amb calma el títol del post. M´encanta la brandada...i, aquest caneló és de luxe!!

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó Cristina, però el concurs és amb una recepta que estigui elaborada amb cervesa, i per això ho destaco en el títol.

    ResponElimina
  3. Apaaaaaa, fins i tot el formatge és amb cervesa!!!!
    Ha de ser molt bo, el buscaré quan pugi.
    Ptnts i sort MontseMussola
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Glòria.
      El formatge és espectacular i amb el caneló de brandada i la reducció de cervesa.... Mmmm
      Un contrast que et recomano que el facis.
      Ptnts

      Elimina
  4. Candidato al primer premio, y si no que me pregunten a mi que he tenido la suerte de probarlo. Una auténtica delicia. Suerte Montse.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Blanca!!! Anima't i participa en aquest concurs, que de ben segur amb lo bona cuinera que ets, t'emportaràs algun premi. Ptnts

      Elimina
  5. Que bó que deu estar, Montse!!! Ets una gran cuinera i tens molta imaginació, aquesta recepta ben mereig un premi,en definitiva...ets un crack!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Esther!!! Espero que també hi participis en aquest magnífic concurs de V Dia Cuina de Manlleu. Segur que amb lo professional que ets, quedes en un del tres primers. Pnts.

      Elimina
  6. Quin gran descobriment, Montse! Formatge amb cervesa! Aquest caneló és espectacular....
    Petonets,
    olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està boníssim Olga, t'animo a que el facis i amb la reducció de cervesa li dóna un toc excepcional. Quan vulguis et faig arribar un formatge Xaicabré de la Vall de Meranges. Ptnts

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada