diumenge, 4 de desembre de 2016

CREMA DE GAMBES AMB NIU D'ALGA WAKAME I OU POCHÉ



















Amb aquesta recepta, participo en el concurs de Gastronosfera, el qual consta en elaborar una recepta utilitzant alguns dels ingredients que proposen a la imatge d'abaix, més un ingredient ocult que aparareix en algun moment, mentres es navega per la página de Gastronosfera












Ingredients:
300 g de gamba vermella
1 l de brou de peix
80 g d'arròs
100 g d'api
1/2 copa de coñac
200 g de tomàquet tamitzat
200 g de ceba
2 porros petits
2 pastanagues petites
200 g de mantega
200 g de nata
Alga Wakame
Tomàquet sec amb oli
Succedani de caviar vermell i negre
Sal
Pebre
Gingebre en pols o ratllat
1 ou poché

Saltegeu per la paella les gambes amb la meitat de la mantega, flamejar-les i reservar-les.
En una cassola amb la resta de mantega, ofegueu les verdures trossejades. Després afegiu les gambes flamejades, el tomàquet i el brou de peix. Salpebreu.
Deixeu-lo coure durant mitja hora, i a continuación tireu l'arròs i deixe-lo fins el punt que quedi molt cuit.
Tritureu-ho tot i passeu-lo per un colador xinès, torneu-lo a posar al foc i finalment tireu la nata.
Elaboració del niu d'alga:
Hidrateu en aigua l'alga i folreu un motlle petit amb ella. Piqueu el tomàquet sec amb oli i farciu fins a la meitat el niu. Poseu una gamba pelada prèviament marcada a la panxa i ratlleu una mica de gengibre pel damunt.
Elaboració de l'ou poché:
Talleu un quadrat de 20 cm de film transparent i pinteu-lo amb una mica d'oli. Folreu un got petit o tassa. Trenqueu l'ou i poseu-lo damunt del film salpebreu al gust i tanqueu-lo amb l'ajuda d'un fil de cuina. Coeu-lo en aigua bullint durant uns 4 minuts aproximadament.
Passat aquest temps fiqueu-lo en un bol d'aigua freda per tallar la cocció. Seguidament traieu-lo del film amb molta cura.
Munteu el plat amb la crema de gambes, poseu al mig el niu d'alga i l'ou poché i decoreu el plat amb una mica de succedani de caviar vermell i negre i unes gotes d'oli de gamba que prèviament haureu fet triturant els caps i afegint oli d'oliva verge.










2 comentaris:

  1. No coneixia aquest concurs! Molt original! Has fet un plat...de luxe, Montse!
    Molts, molts petons!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Olga!!! Realment és un concurs molt xulo, però hi ha mot professional i de categoria.
      De totes maneres, em feia il·lusió participar.
      Ptnts

      Elimina