MELMELADA DE VIOLETES


















Ingredients:
1 got ple de pètals de violeta (cal separar els pètals de la resta de la flor) 
1 got ple de sucre
1 got ple d"aigua
1 gotes de suc de llimona
1 cullerada de pectina
1/2 cullerada de flor de taronger

Barregeu l'aigua amb el sucre, les gotes de suc de llimona, la flor de taronger i els pètals de les violetes, separeu uns quants de sencers. Tritureu una mica la barreja però no del tot, afegiu els pètals sencers que heu separat.


 











Escalfeu-ho a foc una mica viu fins que comenci a bullir, aleshores abaixeu el foc i ho deixeu al mínim que es vagi fent, remenant de tant en tant, quan hagin passat aproximadament uns 30 minuts, afegiu la pectina amb l'ajuda d'un colador. Torneu a remenar i deixeu durant uns 30 o 40 minuts més.
 
Ha de bullir fins que hagi quedat com un almívar una mica espès, tingueu en compte que quan es refredi s'espessirà encara més.
 

 











Abans que es refredi cal posar la melmelada a un pot que es pugui tancar hermètic i tancar-lo. En refredar-se farà el buit, com que és molt poca quantitat no cal esterilitzar-lo, així aguanta setmanes a la nevera. Si calguès que es conservès durant mesos si que seria millor esterilitzar el pot, un cop tancat el cobririem d"aigua i ho fariem bullir uns vint minuts més.

Comentaris

  1. M'encantaria fer-ne. M'hauràs d'ensenyar a saber quines són les violetes. Sempre tinc por d'agafar coses que no són!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan tu vulguis Glòria. Són aquestes mateixes de la foto.

      Elimina
  2. Que paciencia recoger tantos pétalos de violeta! yo tengo plantadas pero no creo tener suficientes como para hacer mermelada y mira que lo siento porque debe estar buenísima.
    Besos desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. De hecho, estas eran tan pequeñitas que como se puede parociar en la foto, las he puesto enteras sin el tallo. También tengo que decirte que son silvestres. Un beso

      Elimina
  3. Una melmelada de luxe delicatessen, Montse! Quina preciositat i quina delícia!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Deu estar bonissima!!!
    Ja m'ha la deixaràs provar...��

    ResponElimina
  5. OOOH! quina passada de melmelada!! on les trobes les violetes??? quin luxe de melmelada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Teresa.
      Les violetes es fan aquí al meu poble. No són gaire grans, però si que són autènticament silvestres.
      Quilòmetre zero i producte de proximitat. Je je je
      Quan vulguis estàs convidada a collir-ne. Una abraçada

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada