AMANIDA DE COSCOLLS




















El coscoll, també anomenat api bord o brúcol (Molopospermum peloponnesiacum) és una planta herbàcia de la familia de les umbel·líferes que viu a l'estatge alpí dels Pirineus per sobre els 1.500m. El seu hàbitat predilecte cón les tarteres i els indrets pedregosos. Forma una mata molt elegant, amb fulles grans lluents i profundament dividides, amb unes tiges llarges fins a 2 metres buides per dins, a l'extrem de les quals i neixen flors en forma d'umbel.les densament florides.
Les tiges dels coscolls són la part comestible de la planta i s'han de recol·lectar abans que les flors s'obrin durant el mes de maig i principis de juny.



















Ingredients:
1 manat de coscolls
Oli d'oliva verge
Vinagre o vinagre balsàmic de poma
Sal i pebre
Primer de tot, talleu els coscolls a l'alçada del nus que va de la tija a la flor, rebutjant aquesta última.

Peleu-los com quan peleu l'api, traient la part filamentosa.















Talleu-los més o menys a una mida d'uns 4 ó 5 cms i obriu-los amb l'ajuda d'un ganivet fent una creu en un dels extrems. Poseu-los en remull durant una estona amb aigua ben freda i se us obriran com si d'una flor es tractés.














Amaniu-los amb la sal, el pebre, l'oli i el vinagre que hagueu escollit.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada