COCA DE SANT JOAN DE CREMA I FRUITA



















Ingredients:
250 g de farina de força
55 g de sucre
55 g de mantega
2 ous
20 g de llevat fresc
1 branca de canyella
1/2 pell de llimona ratllada
1/2 pell de taronja ratllada
25 g de pinyons
200 g de fruites confiades
1/2 copa d'anís 
Un pessic de sal

Desfeu el llevat amb la llet tèbia. Afegiu 3 cullerades de farina i treballeu fins obtenir una massa fina. Deixeu reposar fins que es dupliqui el seu volum.

Feu un volcà damunt el marbre amb la farina restant i poseu al centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i la de taronja i l'anís.

Treballeu amb la mà o amb l'ajuda d'una espàtula els ingredients del mig, afegiu la massa fermentada anteriorment i treballeu amb la farina fins que obtingueu una massa homogènia i compacta.

Estireu la massa sobre la placa de forn untada amb oli o mantega, o bé utilitzeu paper de forn, donant-li un gruix d'un centímetre aprox. i amb una forma ovalada.

Pinteu amb ou i col·loqueu pel damunt les fruites confitades tallades i la crema pastissera.

Deixeu reposar fins que es dupliqui el seu volum. 

Repartiu els pinyons per sobre, i tireu el sucre granulat pel damunt.

Coeu al forn durant 20/30 minuts a 180ºC.




Comentaris