dilluns, 19 de juny de 2017

PASTÍS DE TIRAMISÚ AMB XOCOLATA EFECTE MIRALL



















Ingredients:
1 pa de pessic (cliqueu per veure la recepta)
500 grs de nata per muntar
250 gr de formatge mascarpone 
85 g de sucre llustre
1 sobre sucre vainilla optatiu
1 tassa i mitja de cafè fred barrejat amb tres cullerades d'Amaretto o de conyac
Cacau en pols
Palets de Mikado
Maduixes
Xocolata blanc

Glassejat de xocolata
Ingredients:
50 g d'aigua
225 g de nata
315 g de sucre
105 g de cacau en pols
12 g de gelatina
70 g d'aigua per hidratar gelatina



Munteu la nata i afegiu el sucre llustre i el sucre de vainilla, afegiu el formatge mascarpone i bateu bé amb la batedora.

Talleu el pa de pessic en dos i suqueu la primera capa amb la barreja del cafè l'Amaretto, a continuació poseu la crema i per damunt aboqueu una mica de cacau amb l'ajuda d'un colador. Torneu a repetir el procediment amb la segona capa, i finalment tapeu amb l'última part del pa de pessic. 

Reserveu-lo a la nevera.

A continuació procediu a fer el glassejat de xocolata:


El glassejat de mirall és un recobriment perfecte per a pastissos i fins i tot una mousse. No us només aportarà un acabat perfecte sinó que a més farà les delícies de tots amb el seu dolç i intens sabor a xocolata. 

Si seguiu aquests passos, la cobertura estarà tan llisa i brillant que fins i tot us podreu reflectir-vos en ella, com si d'un mirall es tractés.



Per començar, heu d'hidratar les fulles de gelatina en els 70 g d'aigua. Els 50 g restants d'aigua els barregeu amb el sucre, el cacau en pols tamitzat i la nata i bulliu-lo durant 1 minut removent tot el temps per evitar que  es pegui en el fons de la casserola.















Un cop acabat el temps de cocció, retireu-ho del foc i afegiu la gelatina hidratada amb aigua. Barregeu-ho bé, col·leu-lo per tal que no quedin grumolls i aconseguir una textura fina.















Deixeu-lo que es refredi fins el punt d'aconseguir els 36º C. 















Una vegada aconseguida aquesta temperatura, ja podeu banyar el pastís o tarta o mus.















Inseriu els palets de Mikado, afegiu les maduixes. de cadascú.















Ruixeu amb l'ajuda una forquilla la xocolata blanca, prèviament desfeta en el microones. Aquesta decoració és opcional al gust 





































NOTA: Si el glassejat es refreda massa, podeu escalfar-ho acuradament a foc molt baix o al microones per poder reutilitzar-ho.


6 comentaris:

  1. Es una tarta espectacular, el curso de pastelería ha debido ser un éxito y tu una alumna aventajada
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Blanca per les teves paraules.
      Com bé tu saps, en aquests cursos aprenem totes molt. Ptnts

      Elimina
  2. Montse....quina passada de pastís! Això és high level! Preciós i deliciós. Qui el pogués tastar!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs el podràs tastar tu mateixa, el proper cop que pugis per la Cerdanya. Ptnts

      Elimina
  3. ÉS tan gratificant l´acabat! I, també deliciós al paladar, eh?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, la veritat que està boníssim i molt fi. Va agradar un munt.
      Ptnts

      Elimina