dimecres, 31 de gener de 2018

SOPA DE GOULASH



















Ingredients:
800 g de carn de vedella per estofar
2 cebes
2 cullerades d'oli
1 cullerada de pebre vermell picant
2 cullerada de paprika (pebre vermell dolç)
2 grans d'all
1 culleradeta de comí en pols
2 fulles de llorer`
3 cullerades de salsa de tomàquet
2 pastanagues
1 pebrot vert
1 pebrot vermell
2 talls d'api
2 xirivíes
2 patates
julivert
sal i pebre
Talleu la ceba petita i poseu-la en una cassola amb l'oli fins que es dori. Afegiu la carn tallada en daus d'uns 2 cm. aprox., prèviament salpebrada i remeneu per integrar-la amb la ceba, deixeu-la  fins que us quedi ben daurada. Tireu els dos pebres vermells i remeneu-ho bé.
Afegiu una mica d'aigua, i poseu els alls picats, el comí, les fulles de llorer i la salsa de tomàquet.  Torneu a afegir una mica més d'aigua fins que cubreixi la carn i deixeu-ho que bulli a foc lent durant 30 minuts.
Mentrestant, talleu totes les verdures en dauets petits i passats els 30 minuts, tireu-les totes excepte les patates. Afegiu una mica més d'aigua i saleu al gust.
Cuineu a foc lent fins que la carn estigui gairebé cuita.  En aquest moment poseu les patates i si us cal una mica més d'aigua i deixeu-ho coure fins que les patates i la carn estiguin cuites.
NOTA: Hi ha vàries versions de cuinar la sopa de goulash. Hi ha qui li posa vi, pasta, etc. També hi ha que no li posa xirivíes ni api.
Tot depent del gust de cada un.
Es pot presentar de vàries formes; en plat fondo, en un bol o dins d'un pa de pagès.

2 comentaris: