Ingredients:
Pel sofregit:
4 cebes mitjanes
1 pebrot vermell
1 tomàquet mitjà
2 grans d'all
Sal
Pebre vermell dolç i pebre
1/2 got de vi blanc
oli
3 ous cuits
4 llaunes de tonyina en oli d'oliva
Pel sofregit:
4 cebes mitjanes
1 pebrot vermell
1 tomàquet mitjà
2 grans d'all
Sal
Pebre vermell dolç i pebre
1/2 got de vi blanc
oli
3 ous cuits
4 llaunes de tonyina en oli d'oliva
Per la massa:
500 gr farina de força
150 ml d'aigua tèbia
100 gr d'oli (millor si és del sofregit)
25gr. de llevat fresc o un sobre i mig de llevat per fer pa
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 culleradeta i mitja de sal
Un polssím de sucre
Piqueu les cebes, els alls i el pebrot, reservant el tomàquet, i que es vagin fent a foc lent i salpebrar-lo. Quan estigui quasi fet, afegiu el tomàquet pelat i picat i deixeu-lo fins que tot estigui bén fet, llavors afegiu una mica de pebre dolç vermell, ofegant-lo un poc.
Enrotlleu-hi les vores i decoreu-la amb tires de massa sobrants.
500 gr farina de força
150 ml d'aigua tèbia
100 gr d'oli (millor si és del sofregit)
25gr. de llevat fresc o un sobre i mig de llevat per fer pa
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 culleradeta i mitja de sal
Un polssím de sucre
Piqueu les cebes, els alls i el pebrot, reservant el tomàquet, i que es vagin fent a foc lent i salpebrar-lo. Quan estigui quasi fet, afegiu el tomàquet pelat i picat i deixeu-lo fins que tot estigui bén fet, llavors afegiu una mica de pebre dolç vermell, ofegant-lo un poc.
Afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir.
Finalment poseu la tonyina i els ous picats berregeu-ho bé amb el sofregit.
Deixeu-lo refredar abans d'usar-lo en l'empanada.
Preparació de la massa:
Poseu la farina en un bol, feu un forat en el centre i aboqueu tots els ingredients juntament amb el llevat esmicolat.
Poseu la farina en un bol, feu un forat en el centre i aboqueu tots els ingredients juntament amb el llevat esmicolat.
Barregeu a poc a poc amb els dits o cullera de pal, fent cercles i de dintre cap a fora fins a tenir-lo tot barrejat.
Acabeu després de pastar a mà damunt una superfície llisa enfarinada fins a obtenir una massa suau, elàstica, afegiu-hi més farina o aigua si fes falta.
Formeu una bola i deixeu-la fermentar tapada fins que hagi doblat el volum.
Una vegada reposada, dividiu la bola de massa en dues parts, una serà per a fer la base i una altra la tapa.
Sobre una superfície enfarinada esteneu en forma rodona o quadrada la part de base fins a tenir-la com de 1 mm de grossor. Enfarineu una mica la safata del forn i poseu la massa. Repartiu per damunt el sofregit, ja fred i escorregut.
Una vegada reposada, dividiu la bola de massa en dues parts, una serà per a fer la base i una altra la tapa.
Sobre una superfície enfarinada esteneu en forma rodona o quadrada la part de base fins a tenir-la com de 1 mm de grossor. Enfarineu una mica la safata del forn i poseu la massa. Repartiu per damunt el sofregit, ja fred i escorregut.
Tapeu amb l'altra part de la massa.
Enrotlleu-hi les vores i decoreu-la amb tires de massa sobrants.
Feu-li un forat en el centre, pinxeu-la amb una forquilla i pinteu-la uniformement amb ou batut (preferiblement amb el rovell)
Poseu-la al forn prèviament calent (200º-220º) i altura mitja fins que quedi al punt (45 minuts).
Poseu-la al forn prèviament calent (200º-220º) i altura mitja fins que quedi al punt (45 minuts).
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada