FRICANDÓ

















Ingredients per a 10 persones:
2 kg de vedella a filets molt fins
Farina
1 ceba gran
2 pastanagues
1 pebrot verd italià
4 tomàquets madurs
2 fulles de llorer
200 cc. de conyac
400 cc
500 cc. de brou de verdures
300-400 gr. de bolets
Sal
Pebre
1 cullerada sopera de llard de porc
Oli d'oliva extra verge

Aquesta recepta és del blog de cuina de "La Dolorss", és infalible i és perfecte per quan tens convidats.

Poseu en una cassola un bon raig d'oli i el llard de porc, fregiu la vedella prèviament passada per farina. Reserveu.

En el mateix oli poseu la ceba, la pastanaga i el pebrot verd molt picats, sal, les fulles de llorer senceres  i ho deixeu que es coguin poc a poc, 20 minuts,  afegireu llavors el tomàquets pelats i tallats molt petits també. Deixeu al foc uns 10 minuts.

Afegiu el conyac, el brou i la carn reservada, tapeu gairebé la cassola i deixeu-ho coure durant uns 40 minuts.

Mentre en una paella saltegeu bé els bolets ben nets i escorreguts, i els afegiu a la cassola, deixeu-ho coure uns 10 minuts més perquè els sabors es barregin bé. Rectifiqueu  de sal, afegiu-hi una mica de pebre mòlt. Tapeu la cassola i guardeu fins al dia següent.

NOTA: Si feu les  verdures molt petites després no les heu de passar pel xinès. Poden picar-se a mà o passar-les per una picadora.  D'un dia per l'altre aquest plat guanya la carn en melositat i tendresa.

Comentaris