Ingredients:
300 g de carbassa neta
100 g de mantega a temperatura ambient
150 g de sucre
150 g de farina
50 g de coco ratllat (es pot substituir per farina d'ametlla)
3 ous grans
1 sobre de llevat
1 polsim de sal
1 ratlladura de llimona
Preescalfeu el forn a 180º C.
Unteu amb mantega i enfarineu el motlle que vulgueu utilitzar.
Unteu amb mantega i enfarineu el motlle que vulgueu utilitzar.
Peleu i trossegeu la carbassa, poseu-la en un bol apte per a microones i cobriu-la amb aigua. Cuineu-la durant uns 10 minuts a potència màxima. Deixeu-la refredar i reserveu.
En un bol, barregeu la farina amb el llevat, la sal i el coco. Integreu tot bé i reserveu.
En un altre bol, bateu l'ou i el sucre fins que obtingueu una massa espessa. Afegiu la ratlladura de llimona. Agregueu-ho als ingredients secs amb moviments envolvents fins que us quedi una barreja homogènia.
Feu un puré amb la polpa de la carbassa i poseu els 100 gr de mantega, i bateu amb unes varetes elèctriques. Afegiu a la barreja reservada integrant-ho tot amb molta cura.
Poseu en el motlle i poseu-l al forn durant 30 o 40 minuts, fins que estigui fet. Per comprovar-ho, com sempre inseriu un escuradents i quan surti net, ja estarà llest.
Deixeu refredar i espolvoreu amb sucre glas.
NOTA: Si en comptes de coco, poseu ametlla molta, us quedarà amb una textura super fina i amb aquell grau d'humitat que el farà super deliciós.
En un altre bol, bateu l'ou i el sucre fins que obtingueu una massa espessa. Afegiu la ratlladura de llimona. Agregueu-ho als ingredients secs amb moviments envolvents fins que us quedi una barreja homogènia.
Feu un puré amb la polpa de la carbassa i poseu els 100 gr de mantega, i bateu amb unes varetes elèctriques. Afegiu a la barreja reservada integrant-ho tot amb molta cura.
Poseu en el motlle i poseu-l al forn durant 30 o 40 minuts, fins que estigui fet. Per comprovar-ho, com sempre inseriu un escuradents i quan surti net, ja estarà llest.
Deixeu refredar i espolvoreu amb sucre glas.
NOTA: Si en comptes de coco, poseu ametlla molta, us quedarà amb una textura super fina i amb aquell grau d'humitat que el farà super deliciós.
Ha de ser deliciós... amb el teu permís Montse te'l copiaré!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ja te l'he copiat... properament al blog ;-)
EliminaEspero que t'hagi agradat. Ja m'ho diràs
EliminaEnlloc de ratlladures de llimona n'hi he posat de taronja. Ja us podeu imaginar com és de bo :-P
ResponEliminaTens tota la raó, jo a vegades també n´hi poso i fins i tot barrejat taronja i llimona.
EliminaMontse, té una pinta espectacular!!! De quina mida és el motllo?
ResponEliminaNúria, la mida és de 24 cm. Si el fas, ja em diràs. És boníssim!!! Ptnts
EliminaTé molt bona pinta!!
ResponElimina